Hotel Passage, víc než čekáte

Hotel Passage, víc než čekáte

Ján Chovanec Ján Chovanec foto: Archiv Hotelu Passage

Znovuzrozená brněnská legenda, to je Hotel Passage. Moderní velkoměstský palác je po celkové rekonstrukci. Původnímu místu vrací noblesu, prostor pro umění, komfortní ubytování, konferenční zázemí a počítá se i se skvělou gastronomií.

Progresivní česká kuchyně uprostřed moderního interiéru

Prim v interiéru hraje sklo a dřevo. Díky těmto materiálům se hosté hned po vstupu přenesou do naprosté oázy klidu. Chaos rušné ulice vystřídá klid a elegance. Mimo recepce návštěvníky uvítá pohled na moderní Restaurant Passage, kterému šéfuje známý český kuchař Petr Svoreň. Zkušený šéf je uznávaný pro svůj akcent na lokální suroviny i prezentaci jednotlivých jídel. Mimo hodně zajímavou polední nabídku tak rozhodně zajděte i na jeho signaturní degustační menu. Zauzený tataráček s chlebovým chipsem, holubí prsa sous vide s kroketou, pyré a slámou z černého kořene nebo například panenka z divočáka sous vide s dušenou tarhoňou, celerem a rakytníkem nenechají nikoho na pochybách, že se jedná o progresivní českou kuchyni.

Restaurace disponuje i kavárenskou částí, která nabízí dostatečné soukromí, takže host si může vybrat, jak moc chce „být na očích“, případně jestli preferuje výhled na bar či nikoli. Místní kuchyni v různých variantách je možné ochutnat i v rámci různých banketů, firemních akcí, svateb a třeba i v Clubu Passage. Tyto luxusní prostory navíc dokážou být absolutně privátní.

Sál Grand Passage Ballroom a ty další

Ubytujte se tu, stojí to za to. Designově zařízené pokoje jsou moderní a v elegantním stylu, zrekonstruovaný hotel je má skutečně útulné a pohodlné. Ať už jedete do Brna na skok a potřebujete se „jenom dobře vyspat“, nebo hodláte ocenit luxusní apartmá s terasou, jacuzzi a kouzelným výhledem na věže brněnských kostelů, Hotel Passage vám to vše nabídne mimo jakýkoli kompromis. Kvalitní a stylové zařízení, včetně skvělé matrace, na kterou se mnohokrát v hotelech zapomíná, je standardem pro všechny pokoje. Náročnější klientela jistě ocení například V+W Suite, který disponuje soukromou terasou s výhledem na Brno a jacuzzi přímo v pokoji. Pokoj přitom zůstává příjemně elegantní i intimní.

Naproti tomu konferenční prostory patří s kapacitou vice než 1000 osob k největším v Brně. Hotel má celkem sedm sálů s denním světlem, nejmodernější AV techniku a především variabilní uspořádání. Dominuje jim právě Grand Passage Ballroom se zabudovanou LED obrazovkou a se svým devítimetrovým stropem, efektivní akustikou, zatemňovacími roletami a přitom s dostatkem denního světla. Právě tento sál umí pohodlně obsloužit až sedm stovek účastníků. Další, méně okázalé, přitom komfortní konferenční prostory nabízí pohodlí pro 20 až 600 osob, dle nastavení a požadavků, čímž představují ideální volbu pro firemní i soukromé akce, pro konference a kongresy, stejně jako pro svatby nebo oslavy narozenin.

Stavba plná umění

I díky Jaroslavu Bejvlovi, návrháři jedinečných lustrů, je Grand Passage Ballroom tím, čím je. Tedy jednou z dominant hotelu, který mimo jiné dýchá také uměním. Křišťálové instalace v atriu hotelu osloví každého ubytovaného návštěvníka. Až se svezete jedním z výtahů hotelu, tentokrát tím proskleným, nemůžete si nevšimnout Foucaultova kyvadla. Autorem je sklářský mistr Martin Rosol a jeho dílo nese název po známém fyzikovi. Jen jeho spodní skleněná část váží skoro 100 kilo.

Trojici umělců ozvláštňujících brněnský Hotel Passage uzavírá autor abstraktních maleb Petr Kvíčala. Nepřehlédnutelná je velkorysá malba přímo na prosklené fasádě budovy. Podepsal se také pod nástropní malbu u vchodu do restaurace Bugatti. V obou případech používá ornamenty, liniové průsečíky dál dvakrát dělí dalšími liniemi, čímž se snaží navodit symbol vitality, jak jej známe z řeckých vzorů. Využívá především červené barvy, což je další znak vášně a vitality, a působí tak na hosty, kteří Hotel Passage, ať už z jakéhokoli důvodu – gastronomického, business či relaxačního – navštíví.

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...