Burger King na jeden měsíc udělal ze své vlajkové lodě na Leicester Square veganskou záležitost

Burger King na jeden měsíc udělal ze své vlajkové lodě na Leicester Square veganskou záležitost

Redakce Redakce foto: se svolením Burger King

A lidé tam stojí fronty! Vedle speciálního bezmasého menu pro děti jsou k dispozici položky hlavního menu: Cheeeze & Bakon burger, rostlinný Bakon Double Cheeeze XL, veganský Cheeeze & Bakon Royale a veganský Nugget Burger.

K dispozici jsou i přílohy včetně Vegan Chilli Cheese Bites a dezerty, například veganská zmrzlina od Ben and Jerry’s. Kromě toho v této londýnské pobočce najdete i řadu Vegan Katsu (ta je k dostání ve většině poboček řetězce) a bezmasé verze oblíbených klasických hamburgerů Burger King včetně Whopperu a Royale.

Nový koncept přišel krátce poté, co Burger King na začátku tohoto roku uvedl na trh řadu veganských výrobků, včetně prvních veganských kuřecích nugetek.

"PETA (organizace bojující za práva zvířat, pozn. red.) tleská první zcela veganské Burger King pobočce ve Velké Británii. Je to obrovský krok správným směrem pro zvířata a životní prostředí," řekla Dawn Carrová, ředitelka veganských firemních projektů organizace PETA. „Planeta potřebuje v boji proti klimatické krizi zásadní odklon od masa a Burger King jde v tomto směru příkladem. Líbí se nám jeho stále větší se bezmasá nabídka – od Vegan Royale po Vegan Nuggets. Jsou to jídla plná rostlinných bílkovin, jistě vhodná jak pro vegany, tak pro lidi, kteří maso jedí."

Aby společnost Burger King UK podpořila své úsilí o udržitelnost, věnuje 10 pencí organizaci Trees for Cities za každý Whopper nebo Vegan Royale prodaný během tohoto pilotního projektu.

„Limitované menu je přímým důsledkem našeho zaměření na veganské a rostlinné inovace a jde ruku v ruce s naším cílem do roku 2030 nabídnout 50 % bezmasého menu, stejně jako s naším závazkem směrem k udržitelnosti a odpovědnému podnikání," uvedla Katie Evans, marketingová ředitelka společnosti Burger King UK. „Nedokážeme si představit vhodnější způsob, jak využít naši vlajkovou loď na Leicester Square."

Fastfoodový gigant má v plánu sledovat nejoblíbenější položky z tohoto londýnského pilotního projektu s cílem zpřístupnit některé z nich v budoucnu na celostátní úrovni. Společnost si také všímá popularity konceptu prodejny, aby vyhodnotila, zda by spuštění dalších veganských restaurací bylo pro zákazníky atraktivní a pro Burger King finančně zajímavé.

Zdroj: newfoodmagazine.com

Když Jim Anderson a jeho žena Samantha otevřeli v Essexu veganskou restauraci Oak Tree, hrdě se chlubili jejím rostlinným menu. Teď už ne. Slovo na "V" se stalo takovým terčem nadávek, že ho ze...
Kebab po vegansku. Firmy The Vegetarian Butcher a Düzgün Food Group uvedli na trh první špíz na kebab vyrobený čistě na rostlinné bázi. Je určený především pro gastro.
Projev na udílení Oscarů i investice do veganských produktů. Zde je 10 způsobů, jak Leonardo DiCaprio každý den zachraňuje planetu.
Když Veronica Fil poprvé ochutnala sýr z květáku a konopí, který vytvořil její manžel, šéfkuchař Shaun Quade, řekla: „Uvědomuješ si, co jsi udělal? Tohle by mohlo být obrovské.“ Měla pravdu....
Za poslední dobu vzniklo ve světě šest nových veganských restaurací, které zkoumají různé druhy kuchyně a nabízejí zajímavé pokrmy s použitím zeleniny a alternativních bílkovin v dosud nepoužívané...
Konečně i v mainstreamové televizi používají populární kuchaři to slovo na "V". A ne - nejde o vegetariány. Připravili jsme pro vás 10 nejzajímavějších veganských momentů z pořadů o vaření na Food...
Před koncem loňského roku uvedl výrobce rostlinného masa Hello Plant Foods na trh ve Španělsku "Hyper-Realistic" foie gras, veganskou alternativu foie gras, Hello Fuah. Úspěch byl nečekaně obrovský.
Domovský stadion fotbalového týmu Atlético Madrid (Civitas Metropolitano) v zápase proti FC Barcelona nabídl 100% rostlinné menu a tvrdí, že je prvním stadionem v kontinentální Evropě, který nabízí...
Celosvětová nezisková organizace Veganuary vydala šikovnou pomůcku: „The Vegan Kit“. Jedná se o dárkovou krabičku s radami a inspirativními kartičkami, které poskytují vše, co potřebujete vědět při...