Pláničkova metoda je minulostí. Izraelci již dokáží nahradit celou krávu!

Pláničkova metoda je minulostí. Izraelci již dokáží nahradit celou krávu!

Redakce Redakce foto: se svolením Aleph Farms

Inovátor v oblasti steaků z kultivovaného hovězího masa, společnost Aleph Farms, rozšiřuje svou produktovou řadu o unikátní platformu pro výrobu kolagenu na buněčné bázi. Patentovaný kultivovaný kolagen nabízí vlastnosti přírodního kolagenu živočišného původu, které jsou "nesrovnatelné s rostlinnými nebo fermentovanými alternativami".

„V současné době je výroba našeho kolagenu kultivovaného na buňkách ve fázi výzkumu a vývoje a v příštích dvou letech bude převedena do fáze pilotní výroby," uvedl pro FoodIngredientsFirst Didier Toubia, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Aleph Farms.

„Odvětví buněčného zemědělství si od tohoto kolagenu slibuje, že nahradí velkou část intenzivních způsobů chovu zvířat, které tvoří až 70 % celosvětové produkce masa. Kultivované maso je však pouze částí tohoto řešení, protože maso představuje pouze 30-35 procent poražené krávy. Zbytek zahrnuje mnoho dalších cenných vedlejších produktů," zdůrazňuje. „Abychom dosáhli naší vize, musíme poskytnout alternativy i k ostatním částem živočišného původu, jako jsou například tyto výrobky na bázi kolagenu."

Odstranění porážky z rovnice

Konvenční kolagen se vyrábí vařením a zpracováním hovězích kůží a kostí a je široce používán v řadě průmyslových odvětví. Vzhledem ke všudypřítomné poptávce jsou velmi potřebné udržitelné alternativy pro jeho získávání a výrobu. Aleph Frontiers je divize výzkumného centra Aleph Farms, která se zaměřuje na vývoj nových technologií a produktů pro případnou komercializaci.

Kolagen na buněčné bázi společnosti Aleph Farm je prvním produktem, který vzešel z nově představeného inkubátoru společnosti po 18 měsících výzkumu týmu odborníků „v utajeném režimu". „Zaměření na jednotlivé kategorie živočišných produktů nezohledňuje komplexnost ekosystému živočišného zemědělství," říká Toubia. „Přechod na bílkoviny by se měl opírat o systémový přístup, aby úspěšně přispěl ke komplexnímu, spravedlivému a inkluzivnímu přechodu v odvětví masa." Mezi další průkopníky potravinářských technologií, kteří nasměrovali finanční prostředky do výzkumu a vývoje s cílem rozšířit výrobu kolagenu bez použití zvířat, patří společnost Jellatech, která v loňském roce získala financování ve výši 2 milionů dolarů.

Steaky nové úrovně

Toto nejnovější oznámení následuje po rozšíření společnosti Aleph Farm o nový pilotní závod na výrobu steaků z kultivovaného hovězího masa. Tento lídr v oblasti potravinářských technologií v současné době připravuje přelomovou vesmírnou misi pro svůj vesmírný program Aleph Zero a nedávno získal jako jednoho z klíčových investorů hollywoodskou hvězdu Leonarda DiCapria. „Využíváme klíčové komponenty z naší metody výroby steaků - včetně našich zdrojů hovězích buněk a růstového média bez živočišných složek - k výrobě několika přírodně identických typů kolagenu přímo z kravských buněk, stejně jako celá extracelulární matrix (mezibuněčná hmota), která se skládá z řady proteinů tvořících vlákna a představuje kompletní matrix kůže, kostí a kloubů."

„Pro představu - v našem výrobním závodě v Izraeli budeme schopni vyrobit přibližně 10 tun steaků ročně. Až rozšíříme výrobu a produkci v celosvětovém měřítku, budeme schopni produkovat tisíce tun masa ročně." Vlak buněčné výroby se nezastavuje u kolagenu a steaků; tato rodící se potravinářská technologie přinesla také pokrok v oblasti kultivovaného mléka a směřuje k medu bez včel.

Zdroj: Foodingredientsfirst.com

Inovátor v oblasti steaků z kultivovaného hovězího masa, společnost Aleph Farms, rozšiřuje svou produktovou řadu o unikátní platformu pro výrobu kolagenu na buněčné bázi. Patentovaný kultivovaný...
Když Jim Anderson a jeho žena Samantha otevřeli v Essexu veganskou restauraci Oak Tree, hrdě se chlubili jejím rostlinným menu. Teď už ne. Slovo na "V" se stalo takovým terčem nadávek, že ho ze...
Kebab po vegansku. Firmy The Vegetarian Butcher a Düzgün Food Group uvedli na trh první špíz na kebab vyrobený čistě na rostlinné bázi. Je určený především pro gastro.
Projev na udílení Oscarů i investice do veganských produktů. Zde je 10 způsobů, jak Leonardo DiCaprio každý den zachraňuje planetu.
Když Veronica Fil poprvé ochutnala sýr z květáku a konopí, který vytvořil její manžel, šéfkuchař Shaun Quade, řekla: „Uvědomuješ si, co jsi udělal? Tohle by mohlo být obrovské.“ Měla pravdu....
Za poslední dobu vzniklo ve světě šest nových veganských restaurací, které zkoumají různé druhy kuchyně a nabízejí zajímavé pokrmy s použitím zeleniny a alternativních bílkovin v dosud nepoužívané...
Konečně i v mainstreamové televizi používají populární kuchaři to slovo na "V". A ne - nejde o vegetariány. Připravili jsme pro vás 10 nejzajímavějších veganských momentů z pořadů o vaření na Food...
Před koncem loňského roku uvedl výrobce rostlinného masa Hello Plant Foods na trh ve Španělsku "Hyper-Realistic" foie gras, veganskou alternativu foie gras, Hello Fuah. Úspěch byl nečekaně obrovský.
Domovský stadion fotbalového týmu Atlético Madrid (Civitas Metropolitano) v zápase proti FC Barcelona nabídl 100% rostlinné menu a tvrdí, že je prvním stadionem v kontinentální Evropě, který nabízí...