MICHELIN Guide Velká Británie a Irsko 2024: restaurace oceněné Bib Gourmand

MICHELIN Guide Velká Británie a Irsko 2024: restaurace oceněné Bib Gourmand

Redakce Redakce foto: se svolením MICHELIN Guide

20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.

Není lepšího místa, kde začít, než v Manchesteru, který hostil letošní slavnostní předávání průvodce MICHELIN. Jedním z nových klenotů v kulinářské koruně města je Higher Ground, cenově výhodná restaurace vedená trojicí přátel.

Higher Ground

Podobně cenově výhodnou kuchyni najdete o něco jižněji v restauraci The Reindeer v Hoveringhamu, i když tentokrát mají pokrmy spíše hospodský ráz. Oblíbené pokrmy jako fish & chips a pastýřský koláč jsou zde díky kvalitnímu provedení kuchařů na vyšší úrovni.

michelin irsko 24 9

Skvělé hospodské jídlo nabízí také restaurace The Three Horseshoes ve Fordhamu v Essexu. Jedná se o rustikální podnik s osobitým charakterem, kde se podávají pečlivě připravené a atraktivně prezentované pokrmy. Ve východní Anglii, ale s jiným přístupem, se nachází také restaurace Lark v Bury St.Edmunds, kde jsou moderní sdílené talíře precizně připravené a prezentují dobře promyšlené chutě.

Lark

V Londýně mají nové Bib Gourmands globálnější pohled. Les 2 Garçons je klasické francouzské bistro, které se nedávno přestěhovalo do větších prostor v Crouch Endu, kde se podávají oblíbená jídla jako francouzská cibulová polévka a steak frite. V Notting Hillu se nachází restaurace Empire Empire, která nabízí kuchyni Paňdžábu a severozápadní Indie prostřednictvím zajímavých pokrmů, které působí skutečně svěže a čerstvě. Kousek za městem, v Old Windsor, najdete elegantní hospodu The Loch & The Tyne. Patří do stáje Adama Handlinga a nabízí přepracované tradiční pokrmy, které představují dobrou hodnotu, zejména s ohledem na polohu podniku.

The Loch & The Tyne

Dále od světel hlavního města se nachází dvojice podniků Dill a Palmito ve východním Sussexu. První z nich, v krásném městečku Lewes, nabízí velmi vynalézavé a jedinečné pokrmy, které čerpají z vlivů z celého světa a nikdy nepůsobí namyšleně. Palmito v nedalekém Hove má podobně mezinárodní pohled na věc a vaří s kořením, které přináší spoustu výrazných chutí.

Dill

Na pobřeží, ale tentokrát v Cornwallu, se nachází restaurace The Mulberry ve Falmouthu. Jídla jsou zde vyvážená, umně připravená a je radost je jíst. Na jihozápadě Anglie, i když ne tak jižně nebo západně, se nachází The Clifton - sousední podnik pro obyvatele předměstí Bristolu. Tým kuchařů podává rustikální, velkorysé pokrmy včetně některých připravovaných na otevřeném ohni.

The Mulberry

Další cenově výhodný hostinec se nachází nedaleko, v malé vesničce Charlbury na okraji Cotswolds. The Bull provozuje tým londýnského podniku The Pelican a je to nesmírně osobitý podnik ze 16. století. Jídla jsou nenápadně jednoduchá, ale ne na úkor chuti.

michelin irsko 24 2

Na druhém břehu řeky Severn najdete další restauraci za rozumnou cenu v Penarth's Touring Club. Je to elegantní, uvolněné místo, kde si můžete krátit čas drinky a neokázalým servisem. Záštitu nad ním převzal velšský šéfkuchař Bryn Williams, který se částečně inspiroval hotelem Touring Club v Patagonii.

Touring Club

Pokud se nacházíte na druhé straně Irského moře, vydejte se do Corku a ochutnejte japonské pokrmy v bistru Ichigo Ichie & Natural Wine. Jedná se o novou inkarnaci původní restaurace Ichigo Ichie, která je nyní uvolněnější a cenově dostupnější a kde panuje ruch spokojených strávníků. Na západním pobřeží nezapomeňte navštívit půvabné městečko Dingle, a to nejen proto, abyste ochutnali vynikající tapas v restauraci Solas. Španělské chutě se zde mísí s irskými produkty v pokrmech, které dostaly nový nádech, aniž by ztratily svou identitu.

Solas

Další španělské pochoutky si můžete vychutnat dále na Emerald Isle v dublinské restauraci La Gordita. Irské hlavní město má za sebou dobrý rok, ve kterém získalo tři nové tituly Bib Gourmands, včetně tohoto živého podniku s autentickou kuchyní. V pěší vzdálenosti se nachází restaurace Amy Austin, kde se k mezinárodně ovlivněným pokrmům podává neomezená konzumace vína. Jižněji, na předměstí Rathmines, se nachází Lottie's - rušná brasserie v sousedství, kde se podávají neokázalá jídla plná chuti.

Amy Austin

V Severním Irsku získala restaurace Home v Belfastu díky novému šéfkuchaři a skvělým produktům opět titul Bib Gourmand. Rozsáhlý jídelní lístek obsahuje řadu vynikajících pokrmů za atraktivní ceny, které doprovází příjemná obsluha a příjemná atmosféra.

Home

V neposlední řadě se vrátíme přes vodu do Edinburghu a k domácím těstovinám v restauraci Tipo. Bigoli cacio pepe nebo pappardelle s kraby a chilli jsou určeny pro sdílení a podávají se v neformální atmosféře.

Tipo

"Je radost vidět 20 restaurací, které nově získaly ocenění Michelin Bib Gourmand ve vydání MICHELIN Guide Great Britain & Ireland pro rok 2024. Jedná se o podniky, které si zaslouží uznání za své trvalé odhodlání nabízet cenově dostupnou a chutnou kuchyni. Velkorysost a cenová výhodnost, kterou nabízejí, je v této ekonomicky náročné době úžasná," řekl Gwendal Poullennec, mezinárodní ředitel průvodce MICHELIN Guide.

Kompletní seznam restaurací oceněných Bib Gourmand v průvodci The MICHELIN Guide 2024 naleznete zde Velká Británie a Irsko.

Zdroj: MICHELIN Guide

V kalendářích i v menu Trezoru Marka Fichtnera v pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro.
Odrůda Riesling je ve světě vína opravdovým pojmem. A právem! V Monarchu se 14. května v rámci řízené degustace zaměří na oblast Mosel.
Mattoni Grand Drink 2024 již zná svého vítěze, po jedenácti letech se jím opět stal český reprezentant. Martin Vogeltanz s koktejlem Nature před mezinárodní odbornou porotou vybojoval vítězství nad...
V pražském baru Pruts nedávno proběhlo české finále Grahamʼs Blend Series Cocktail Competition. Osm finalistů připravilo svůj originální koktejl, jehož dominantní složkou byl Grahamʼs Blend Nº5...
Více než 60 slovinských vinařů dostalo v pondělí 22. dubna jedinečnou příležitost prezentovat svá prémiová vína. Na neformálním setkání v Kaiserštejnském paláci, které se konalo pod záštitou...
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards potvrdila pálenka Baron Hildprandt Ze zralých hrušek vysokou úroveň českých ovocných destilátů i um zkušeného mistra...
Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.