Becher's bar, klenot karlovarské scény buduje bar Splendide. Novinka má lákat už na první pohled

Becher's bar, klenot karlovarské scény buduje bar Splendide. Novinka má lákat už na první pohled

Ján Chovanec Ján Chovanec foto: se svolením Becher´s baru
1x
0,75x
1x
1,25x
1,5x
1,75x
2x

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět.

Nový bar v baru pomalu nabírá konkrétní podobu. Má budit zvědavost, průhled do interiéru bude částečně zahalený tajemstvím, inspirován má být Jamesem Bondem. Šéfbarman Jan Šebek nás provedl připravovanými prostory a prozradil více o konceptu barové novinky, o které se brzy bude mluvit.

Na první pohled je Becher's bar, sídlící v legendárním karlovarském Grandhotelu Pupp, stylová klasika. Kožená křesla, barmani v bílém saku, elegantní příprava drinků… Ovšem zdání může klamat, právě Becher's bar totiž patří k tomu nejprogresivnějšímu, co dnes může česká barová scéna nabídnout.

Becher's bar vyrostl

Začalo to příchodem oceňovaného barmana Vítězslava Ciroka, dnes na pozici Beverage direktora, pokračovalo nástupem Jana Šebka, který podobně, jako Cirok získal ocenění pro nejlepšího barmana v Česku a další trofeje z barmanských soutěží. Tým kolem Víti Ciroka a šéfbarmana Honzy Šebka se postupně rozrůstal o další zkušené barmany až do dnešní podoby, kdy se dá mluvit o jednom z nejsilnějších barmanských týmů v republice. A Becher's bar pokračuje dále.

„Ambice jsou nejvyšší, a to od začátku, tím se nemusím tajit. Například 50 Best Discovery by pro nás byl obrovský úspěch,“ zmiňuje šéfbarman celosvětově uznávané ocenění pro nejlepší lokální bary, což je podle něj pouze první krok. „Následně bychom se s Becher's barem chtěli dostat také do 50 Best Bars.“

Poslední rok a půl Becher's bar nabízí hostům koktejlové menu svých signature drinků nazvané Elementy, dělící se dále na čtyři sekce – Země, Oheň, Voda a Vzduch. Právě signature drinky jsou podle slov šéfbarmana tím, co dělá v Becher's baru prodeje. Jedná se až o 70 procent tržeb baru.

Honza pro nás namíchal postupně koktejly Laguna z elementu Voda na bázi pisca; Kouř, který využívá mezcal a tequillu a patří v menu do elementu Oheň, a nealkoholickou verzi koktejlu Zahrada z elementu Země.

James Bond na obzoru

To, o čem se už pár měsíců šušká, pomalu začíná dostávat konkrétnější tvar – Becher's bar skutečně buduje velkou novinku. Bar v baru. Připravované místo, které by bylo jednodušší označit za speak easy bar, nese název Splendide a přímo odkazuje na známou bondovku Casino Royale, kde si zahrál Grandhotel Pupp pro film přejmenovaný právě na Splendide.

„Rozhodli jsme se tímto způsobem navýšit naši kapacitu. Ve výsledku to Becher's bar bude stát dva nejméně oblíbené stoly, probourat zeď a vystavět nový, samostatný bar,“ naznačuje rukama Jan Šebek, když prochází přední částí Becher's baru.

Mezi oběma bary, novým a tím starým, nechají barmani vybudovat zeď, skrze kterou bude možné částečně do novinky nahlédnout, což má dle plánu vzbuzovat především zvědavost. „Už vstup bude pro hosty zajímavý a netradiční, lidi to vtáhne někam, kde to bude jiné,“ popisuje Honza nový komorní podnik, který si v běžném provozu vystačí s jedním barmanem a jedním člověkem na servis. Co se týká kapacity, do Splendide se mají vejít zhruba tři desítky sedících hostů, případně 50-60 hostů stojících.

Honza při rozhovoru také prozrazuje, že Splendide bar má mít samostatné menu deseti signature drinků, a že celého projektu se má účastnit také známá česká sklářská značka Moser. Kde jinde, když ne v Puppu?

Díky potenciálu, který Becher's bar a jeho osobnosti představují, lze s jistotou tvrdit, že Splendide bar bude hodně propíraným tématem. Vedoucí barmani Šebek s Cirokem navíc nic nenechají na náhodě, nepodepíšou se pod něco, za čím by si na 100 procent nestáli. I z toho důvodu si mnoho milovníků koktejlů najde cestu do připravovaného Splendide baru s jeho novým signature menu. A vzhledem k tomu, že do něj vejde pouze asi třicet hostů, je docela pravděpodobné, že se na Splendide bude stát fronta.

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...