Letní ryzlink k vašemu grilování

Letní ryzlink k vašemu grilování

Redakce Redakce foto: Archiv společnosti

Ryzlinky milujeme! Je trendy, pije se krásně a v létě perfektně osvěží. Plánujete grilování s přáteli či rodinou? V létě nenajdete lepšího parťáka, než právě toto víno. Tak který ryzlink si vyberete?

Grilujeme s chutí, grilujeme zeleninu, sýry, masa a připravujeme k nim zdravé, svěží přílohy. K tomu všemu se hodí právě výborný ryzlink. Láhev kvalitního ryzlinku potěší znalce vín i ty ostatní.

Ryzlink rýnský je jednou z nejuniverzálnějších bílých odrůd, co se týče vhodnosti párování s pokrmy. Velmi dobře se snoubí s rybami, mořskými plody, drůbeží, s vepřovou panenkou; díky své pevné kyselince skvěle ladí s tučnějšími masy (i rybími), vynikající doprovod tvoří k asijské kuchyni. Zkrátka pokud budete grilovat, nenajdete lepšího společníka než láhev dobře vychlazeného rieslingu.

Ryzlink je připravený uspokojit gurmány svojí schopností doladit pokrm k dokonalosti. Stačí si vybrat. Následující vína vybral pro vás přímo Head Sommmelier společnosti Premier Wines & Spirits, Tomáš Brůha.

Tak třeba Viermorgenhof Riesling classic. Zelenkavě žlutá barva se střední viskozitou vás navnadí, intenzivnější aroma s tóny zralého sadového a exotického ovoce už neodoláte. Chuť je elegantní, plnější, šťavnatá a příjemně ovocitá, v delší dochuti se projevuje svěží kyselinka vyvažující lehkou stopu zbytkového cukru. Pro začátek skvělá volba.
Rozhodně vás u letního grilování osvěží i další doporučený ryzlink, Viermorgenhof Riesling kabinet Trocken. Nižší, zlatavě žlutá barva se zelenkavými odlesky, středně intenzivní aroma připomínající citrusové plody a zralé meruňky nelžou. Chuť je skutečně příjemně osvěžující, šťavnatá s patrnými tóny limetek a rynglí, středně dlouhý závěr s lehkou mineralitou a příjemnou kyselinkou.
Znalce jistě potěší Meyer Gutswein, tedy suchý, ovocný ryzlink z biodynamického vinařství z oblasti Pfalz. Víno nabídne svěžest, ovocné tóny a lehkou minerální stopu s typickou šťavnatostí. Skutečně stojí za to.
Ani Weil Trocken milovníka vín nezklame. Víno bylo totiž vyrobeno z hroznů jihozápadního úbočí kopce Gräfenberg, ležícího v blízkosti městečka Kiedrich. Půda je zde dosti kamenitá, s obsahem břidlice, a nemilosrdně vystavená povětrnostním vlivům, což vínům dodává vysoký obsah minerálů.
Chutnalo vám? Ovšem pak už si musíte dopřát Molitor Schiefersteil! Parádní, minerální Ryzlink z polohy Schiefersteil. Tento velmi komplexní moselský Ryzlink má silný minerální charakter se šťavnatými tóny citrusových plodů. V chuti je víno příjemně řízné a osvěžující.

A na závěr šťavnatý, elegantně suchý ryzlink Willi Schaefer z vinice Graacher. Okouzlí vás vůní zralého žlutého ovoce a koření. V chuti je víno lehké, svěží a elegantní s nesmírnou délkou. I po dopití láhve na něj budete v dobrém dlouho vzpomínat.

Ryzlink rýnský je jednou z nejoblíbenějších bílých odrůd, pyšní se obrovskou rozmanitostí chutí, stylů a také mimořádným potenciálem skvěle vyzrávat. Právem se o něm říká, že je to víno králů a král vín.

Sommelier Tomáš Brůha za společnost Premier Wines & Spirits pro milovníky lehkých, svěžích ryzlinků připravil vlastní selekci německých rieslingů ze tří nejvýznamnějších oblastí, tedy Mosel, Rheingau a Pfalz. Region Mosel v degustačním balíčku zastupují hned 3 vinařství – Markus Molitor, Willi Schaefer a Viermorgenhof, z regionu Rheingau máte díky tomu možnost ochutnat víno od vinaře Roberta Weila a vinařství Meyer se představí jako zástupce oblasti Pfalz. Navíc k tomuto balíčku Premier Wines & Spirits nabízí slevu 30%, takže si tyto skvělé kousky může k letní pohodě u grilu dopřát skutečně každý.

Komerční sdělení

Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...
Jedna z nejlepších slovenských restaurací s adresou přímo v srdci velehor twistuje tradiční místní suroviny do jídel evropské úrovně. Podnik Franz Josef a jeho degustační menu jsou rozhodně důvodem...
Pod vedením stále výraznějšího šéfkuchaře Jana Knedly se finediningový koncept ve Vysokém Újezdu dostal velmi rychle mezi české gastronomické stálice. V komorním prostředí tu servírují pokrmy, které...