Malaysia Aviation Group nechala vyrobit luxusní kabelky z recyklovaných leteckých materiálů

Malaysia Aviation Group nechala vyrobit luxusní kabelky z recyklovaných leteckých materiálů

Redakce Redakce foto: se svolením Malaysia Aviation Group

Net-zero carbon emissions. Necháte se inspirovat? Mateřská společnost Malaysia Airlines nabídla svým klientům řadu kabelek vyrobených z recyklovaných materiálů letadel, včetně kožených sedadel a záchranných vest.

Společnost Malaysia Aviation Group (MAG) spolupracovala s módní značkou Theselina na výrobě řady pěti kabelek, které byly pojmenovány podle IATA kódů pro destinace v rámci sítě dopravce (IATA kódy se používají pro označení letišť v letových řádech aerolinek, pozn. red.).

Materiály, které byly pro tento projekt získány z letadel společnosti Malaysia Airlines, zahrnují kožená sedadla, pásy, přezky, ubrusy, záchranné vesty nebo uniformy palubního personálu dopravce.

Řada, kterou bylo možné zakoupit na stránkách myjournify.com, zahrnuje personalizovanou plátěnou tašku Sierra Yankee Delta (SYD), tašku November Romeo Tango (NRT) Messenger Bag, tašku Mike Yankee Yankee (MYY) Penan Bag a batoh Mike Echo Lima (MEL).

Letecká společnost uvedla, že tato iniciativa „podporuje závazek společnosti MAG k budoucnosti s nulovými emisemi uhlíku prostřednictvím úsilí o upcyklaci". Navazuje tím na loňské uvedení jejího plánu udržitelnosti, včetně využívání upcyklace, tedy procesu přeměňování odpadového materiálu nebo nepotřebných produktů v nové materiály či produkty lepší kvality pro zlepšení hodnot životního prostředí.

Philip See, ředitel společnosti MAG pro udržitelnost a generální ředitel společnosti Firefly, k tomu řekl: „V rámci této iniciativy jsme se rozhodli pro další krok. Udržitelnost je totiž jedním z klíčových faktorů "Dlouhodobého obchodního plánu 2.0 společnosti MAG", jehož cílem je stát se přední asijskou skupinou v oblasti cestovního ruchu a leteckých služeb. Jako mateřská společnost národního dopravce Malaysia Airlines pokračuje MAG v hledání způsobů, jak podpořit socioekonomický rozvoj a splnit náš závazek dosáhnout do roku 2050 nulových emisí uhlíku. To zahrnuje minimalizaci našich dopadů na životní prostředí; pozitivní posílení komunit, ve kterých působíme; zajištění špičkové bezpečnosti; zvyšování ziskovosti ve prospěch našich zainteresovaných stran, zaměstnanců; a zajištění dodržování předpisů v rámci organizace,“ vyjmenovává ředitel.

Všechna tato unikátní zavazadla mají prvky ikonické modré v kůži, což naznačuje spojení s luxusními sedadly business třídy v letadlech společnosti Malaysia Airlines. A přestože se všechny designy zdají být na první pohled designově jednodušší, jsou to právě kožené detaily, které dodávají těmto taškám nádech luxusu. Navíc se zdají být praktické i pro samotné cestující, jsou totiž relativně velké a prostorné pro nejrůznější větší předměty.

„Ve společnosti MAG věříme, že naši zákazníci by měli mít možnost užívat ve svém životě kvalitnější věci a zároveň si být vědomi své role v péči o planetu. Jsme hrdí na to, že můžeme ukázat plody toho, co přinesla naše spolupráce se špičkovou designérkou Selinou Yeop Jr. ze společnosti Theselina, a to díky opětovnému využití materiálů z letadel na zakázkové designové tašky. To nám umožňuje snížit plýtvání a zároveň ulehčit světu naší vlajkové značce," dodává Philip See.

Společnost MAG podnikla řadu kroků ke snížení své uhlíkové stopy, které se řídí plánem udržitelnosti MAG, jenž byl spuštěn v roce 2021. Patří mezi ně biokompostování potravinového odpadu z letů, zdokonalení opatření pro efektivní využití paliva, opětovné využití vyřazených částí letadel na nové výrobky a nejnověji jako první komerční letadlo registrované v Malajsii používá udržitelné letecké palivo (SAF).

V loňském roce navíc Malaysia Airlines zahájila iniciativu MHArtisans, v jejímž rámci povzbuzuje své zaměstnance k výrobě a prodeji ručně vyráběných předmětů v elektronickém obchodě letecké společnosti.

Zdroj: Malaysia Aviation Group

Když Jim Anderson a jeho žena Samantha otevřeli v Essexu veganskou restauraci Oak Tree, hrdě se chlubili jejím rostlinným menu. Teď už ne. Slovo na "V" se stalo takovým terčem nadávek, že ho ze...
Kebab po vegansku. Firmy The Vegetarian Butcher a Düzgün Food Group uvedli na trh první špíz na kebab vyrobený čistě na rostlinné bázi. Je určený především pro gastro.
Projev na udílení Oscarů i investice do veganských produktů. Zde je 10 způsobů, jak Leonardo DiCaprio každý den zachraňuje planetu.
Když Veronica Fil poprvé ochutnala sýr z květáku a konopí, který vytvořil její manžel, šéfkuchař Shaun Quade, řekla: „Uvědomuješ si, co jsi udělal? Tohle by mohlo být obrovské.“ Měla pravdu....
Za poslední dobu vzniklo ve světě šest nových veganských restaurací, které zkoumají různé druhy kuchyně a nabízejí zajímavé pokrmy s použitím zeleniny a alternativních bílkovin v dosud nepoužívané...
Konečně i v mainstreamové televizi používají populární kuchaři to slovo na "V". A ne - nejde o vegetariány. Připravili jsme pro vás 10 nejzajímavějších veganských momentů z pořadů o vaření na Food...
Před koncem loňského roku uvedl výrobce rostlinného masa Hello Plant Foods na trh ve Španělsku "Hyper-Realistic" foie gras, veganskou alternativu foie gras, Hello Fuah. Úspěch byl nečekaně obrovský.
Domovský stadion fotbalového týmu Atlético Madrid (Civitas Metropolitano) v zápase proti FC Barcelona nabídl 100% rostlinné menu a tvrdí, že je prvním stadionem v kontinentální Evropě, který nabízí...
Celosvětová nezisková organizace Veganuary vydala šikovnou pomůcku: „The Vegan Kit“. Jedná se o dárkovou krabičku s radami a inspirativními kartičkami, které poskytují vše, co potřebujete vědět při...