Jak po rekonstrukci vypadá luxusní pětihvězda v Dubaji, jejímž generálním ředitelem je Čech?

Jak po rekonstrukci vypadá luxusní pětihvězda v Dubaji, jejímž generálním ředitelem je Čech?

Redakce Redakce foto: se svolením Radisson Blu Dubai Deira Creek

Hotel Radisson Blu Dubai Deira Creek, první pětihvězdičkový hotel v Dubaji, byl otevřen v roce 1974. Legendární hotel má díky rekonstrukci nový vzhled i atmosféru. Vede jej Jan Hanák, rekonstrukci realizovalo Lulie Fisher Design Studio.

Radisson Blu Dubai Deira hotel byl otevřen v roce 1974 jako první pětihvězdičkový hotel v Dubaji. V roce 2018 bylo zrekonstruováno 288 pokojů a následně v létě 2021 byly zahájeny práce na novém vzhledu vstupní haly a restaurace Fish Market. Na projektu pracovala interiérová designérská společnost Lulie Fisher Design Studio, která Radisson zaujala svou prací v jiných emirátech.

„Naším přístupem k návrhu bylo zachovat a obnovit historické a jedinečné kulisy tohoto hotelového skvostu,“ komentovala spolupráci architektka Lulie Fisher. „Dřevěné intarzované obložení stěn, mramor řezaný vodním paprskem, vykládaný mosazí a dřevěné kazetové stropy, které citlivě doplňují moderní truhlářské výrobky, nábytek, koberce a umělecká díla. Hotel se díky tomu všemu modernizoval a přizpůsobil pro dnešní náročné hosty, zároveň si zachoval veškeré své dědictví, historický odkaz a barevný charakter."

radisson blu deira creek 12 scaled

Nová rekonstrukce zahrnuje moderní kavárnu ve vstupní hale, realizaci nových vstupních prostor hotelu i lobby a změny v restauraci Fish Market, což má zdokonalit zážitek z jídla v restauraci, která má svým stylem skutečně připomínat rybí trh.

Designéři byli rovněž pověřeni pracemi na další renovaci v letech 2022 a 2023 v nové sekci celodenního stravování, které si hosté užijí na střešní terase s bazénem a v japonské restauraci Minato.

Jan Hanák, generální ředitel hotelu Radisson Blu Dubai Deira Creek, k tomuto náročnému přerodu hotelu řekl: „S tak ikonickou a historickou nemovitostí, jakou tento hotel je, přichází velká zodpovědnost. Jsem rád, že jsme po několika náročných letech mohli investovat do naší budoucnosti a zajistit, aby Radisson Blu Dubai Deira Creek byl i nadále ikonickou součástí jak dubajského dědictví, tak budoucnosti. Lulie a její tým do hotelu přinesli moderní osvěžení, které je ovšem stále v souladu s historií hotelu a vlastně i s krásnou tradiční architekturou a designem starého dubajského města,“ říká tamní generální ředitel, a dodává: „Zpětná vazba na rekonstrukci je od našich hostů skvělá, zejména od těch, kteří nás navštěvují opakovaně již řadu let. Máme ale mnoho dalších plánů, jak v příštích několika letech pokračovat ve zlepšování naší nabídky. V oblasti dubajského zálivu probíhá obrovský rozvoj, přichází obrovské investice a my doufáme, že k tomu přispějí i tyto renovace. Naším cílem je, aby naše nemovitost s blížícím se rokem 2024 a jubilejním výročím otevření, vyprávěla skvělý příběh o růstu, rozvoji Dubaje a zátoky, a také o naší roli v tomto příběhu."

Zdroj: hoteliermiddleeast.com

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.