TOP 10 střešních barů světa

TOP 10 střešních barů světa

Redakce Redakce foto: se svolením hotelů a barů

Od 118. patra hongkongského mrakodrapu až po nejvíce střežené barové tajemství Chile. Tyto koktejlové bary stojí za návštěvu.

Už se tam vidíte? Drink v ruce, výhled až za horizont a pocit, který vám nic nenahradí. Stojíte na terase, kam se člověk dostane jen výjimečně. Představíme vám ty nejlepší.

Popinjays, Hongkong

Tato střešní restaurace a bar nad hotelem The Murray Hong Kong je díky své rozlehlé terase, špičkové francouzské kuchyni a dobrým koktejlům oblíbená jak mezi místními obyvateli, tak cestovateli. Na výběr je více než tucet různých variací oblíbeného drinku Gin&Tonic (každý z nich je připraven z jiného druhu ginu, toniku, ovoce a ozdob) a řada atraktivních ovocných koktejlů nazvaných Aviary Collection, které vycházejí z ptačí tematiky baru. Mimochodem popinjay je místní staromódní výraz pro papouška.

Baba Nest, ostrov Sri Panwa, Phuket, Thajsko

Když už jsme si mysleli, že jsme v pobřežním Thajsku viděli všechno – nekonečné střešní bazény s TOP designem a sky bary v Bangkoku, tak přijde Baba Nest v resortu Sri Panwa na Phuketu. Baba Nest je tak trochu kříženec těchto dvou stylů. Je to plovoucí bar uprostřed nekonečného bazénu na vrcholu hory, posetý pohodlnými polštáři nadměrných rozměrů. Podává se Sri-jitos! Je to vlastně místní twist na Mojito s vodkou Belvedere infuzovanou citronovou trávou, lemongrass čajem, čerstvou limetkou a mátou.

Room 09, Tinto Boutique Hotel, Santiago, Chile

Za touto speakeasy lahůdkou se musíte vydat do bohémské čtvrti Bellavista v Santiagu. Ačkoli je to klub určený pouze pro členy, můžete se do něj dostat na noční koktejly i jako nečlenové, když si dáte jídlo v podniku Restaurante 040, což je eklektická, multisenzorická restaurace, která sídlí v přízemí domu. Poté, co projdete tajným vchodem a vystoupáte výtahem z dob prohibice (dovezeným z Chicaga), pochopíte, proč je tento industriálně zařízený, elegantní prostor i místní koktejlové menu hodně v kurzu. Dejte si třeba Sherlocka Holmese, což je koktejl z citrusů, okurek a whisky.

La Terraza de Casa Gangotena, Quito, Ekvádor

Tato malá, tichá střecha zrekonstruovaného sídla Casa Gangotena vám nabídne výhled na náměstí Plaza San Francisco v centru koloniálního Starého města Quito. Mimochodem, je to prý první místo na světě zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. V přízemním baru a restauraci si objednejte Cedrón Spritz, což je osvěžující směs rumu, citronu, šumivého vína a čerstvého sirupu z citronové verbeny. Pak se vydejte nahoru na La Terraza, která bude sloužit jako vaše privátní střecha. Je to ideální místo pro sledování každodenního života v hlavním městě Ekvádoru.

SKY, Anantara Kihavah Maldives Villas, Maledivy

Jsou bary, dále bary pod širým nebem a pak je tu SKY ve vile Anantara Kihavah na Maledivách. Jistě, je sice jen dvě patra vysoká budova, ale na místní poměry je to vlastně docela dost. Buďte si ale jistí, že to je vše, co potřebujete. Hlavně když vaší hlavní činností má být pozorování hvězd. Jelikož je zde největší dalekohled a observatoř v Indickém oceánu, není pravděpodobně lepší místo na světě, kde byste se mohli natáhnout a pozorovat. K tomu si objednejte pořádný, třeba i trochu inovativní koktejl a nechte se přenést do vzdálené galaxie.

Moon Bar v hotelu Banyan Tree, Bangkok, Thajsko

V Bangkoku se nachází několik nejlepších sky barů na světě, ale žádný z nich nevyvolává takový respekt jako tento, který se nachází v 61. patře hotelu Banyan Tree Bangkok. V roce 2019 se tato paráda dočkala rekonstrukce a teď má budova navíce plošinu, která kdekomu vyvolává i závratě. Díky 360stupňovému výhledu se tu při pití doslova vznášíte nad panoramatem Bangkoku, což je ještě působivější, když si objednáte několik rund Dragon Ball. Jedná se o silný koktejl na bázi Cinnamon Chalong Bay (národní rum s příchutí skořice), whisky, mučenkového vína, mučenkové limonády a kapky bitteru.

La Dolce Vitae, Majestic Hotel & Spa, Barcelona, Španělsko

Vydejte se 10 pater nahoru, nad rušný barcelonský bulvár Passeig de Gracia, na vrchol sto let starého hotelu Majestic Hotel & Spa, odkud budete mít nerušený výhled na městský bulvár a Gaudím navrženou katedrálu Sagrada Familia. Koktejly jsou tu klasické. Aperol Spritz nebo Cosmos, a ochutnejte i tapas menu, které sestavil uznávaný šéfkuchař Nandu Jubany.

AER, Four Seasons Mumbai, Indie

Nejvyšší střešní bar v Bombaji, který se rozkládá na celé střeše hotelu Four Seasons Mumbai, leží přesně 34 pater nad zběsilým tempem nejlidnatějšího indického města, a nabízí výhled na Arabské moře. Máte-li chuť na bombajskou mixologii, vyzkoušejte třeba Mumbai Kiss, tedy supersladkou kombinaci Bacardi Superior, ananasového džusu, třešní maraschino a kardamonu.

High Note Sky Bar, hotel Aria Budapest, Maďarsko

A ani nemusíme tak daleko! Celoroční střešní bar v maďarské metropoli spojuje to nejlepší z historické a moderní Budapešti. Dvouúrovňová terasa propojená konzolovým skleněným schodištěm poskytuje nádherný výhled na panorama města. Host dostává navíc pomyslnou vstupenku do první řady na baziliku svatého Štěpána. Místní koktejlové menu inspirované některými z nejlepších světových destinací nabízí koktejly jako třeba Rendezvous s gejšou, což je dekadentní směs saké, yuzu, sirupu z cukrové třtiny infuzovaného včelím voskem, rýže a broskvového bitteru. Ochutnejte také Sleep in a French Chateau, sladko-slanou směs armagnacu s hořčičným semínkem, meruňkou a citronem.

Rooftom bar, Andaz Tokyo Toranomon Hills, Japonsko

Střešní bar hotelu Andaz Tokyo se nachází 52 pater nad zemí a nabízí nádherný výhled doslova z ptačí perspektivy na Tokijský záliv, ostrov Odaiba a Tokijskou věž. Působivé jsou i koktejly. Menu je sezonní, dle dostupného ovoce, ale vždy je k dispozici některý s koktejlů s čajem, například signature drink Personal Collins na bázi Chivas Regal 12 s matcha likérem, St. Germain likérem, medem a lemon verbena tea sodou, servírovaný v křišťálové konvičce na čaj.

Zdroj: cntraveler.com

Nádherná Vila Nova de Gaia se vyjímá na kopci naproti centru metropole a funguje přitom od roku 1890 jako Graham's Lodge. Právě zde zraje všechno portské víno. Každá návštěva zrekonstruovaného...
Večeře o samotě se stává běžným zážitkem. To, čemu jsme se dříve vyhýbali, protože prostě bylo divné jít na jídlo sám, je dnes přirozenou volbou lidí, kteří tráví většinu času svého každodenního...
Deset světových destinací, které by měl v následujícím roce navštívit každý gurmán. Které z nich navštívíte právě vy?
Čtyři hodiny vzdálená německá metropole se může stále pochlubit kávovou scénou, kterou bude ta pražská jenom stěží dohánět. Kam si v Berlíně zajít?
Africké přísloví: Ten, kdo jí sám, nemůže diskutovat o chuti jídla s ostatními.
Pláže jako v Karibiku, fantastická kuchyně a skvělé víno. To a ještě mnohem více naleznete v Apulii, prosluněném rovinatém kraji na jihu Itálie.
Kakao, rýže, ovoce, vanilka, káva a samozřejmě cukrová třtina – to jsou nejdůležitější suroviny pocházející z Červeného ostrova, jak je Madagaskar celkem trefně nazýván. Největší z ostrovů Indického...
Nevelký ostrov Mauricius je známý svými plážemi, překrásnou přírodou a také rumem. Ten je oblíbený díky své vysoké kvalitě a jedinečné chuti. Pokud sem plánujete zajet, rozhodně byste neměli...
Tentokrát si to nanejvýš užijeme, přátelé. Zde zaplesají srdce i chuťové buňky gurmána a na své si přijde i výlety zmožené tělo. Bad Ischl, šarmantní, elegantní město, ležící doslova mezi jezery...