V Kanadě a USA končí ruská vodka ve výlevce nebo na chodníku. Bojkot zahájil i pražský bar

V Kanadě a USA končí ruská vodka ve výlevce nebo na chodníku. Bojkot zahájil i pražský bar

Redakce Redakce foto: inquirer.com

„Každá maličkost má význam.“ Server Fox News na svých stránkách píše, že obchody s alkoholem v USA a Kanadě vyhazují zásoby ruské vodky na protest proti invazi prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu.

V kanadském Ontariu nařídil ministr financí Peter Bethlenfalvy provinčnímu úřadu pro kontrolu alkoholu, aby obchody odstranily ruskou vodku a další alkoholické výrobky, uvedl kanadský tisk.

Ontario se připojuje ke spojencům Kanady, kteří odsuzují agresivní čin ruské vlády proti ukrajinskému lidu, a důrazně podporujeme úsilí federální vlády o uvalení sankcí na ruskou vládu," uvedl Bethlenfalvy. "V tomto nesmírně obtížném období budeme ukrajinskému lidu i nadále nápomocni."

„Stojíme při Ukrajině“

Ontario a společnost Liquor Control Board of Ontario nemohou tvrdit, že skutečně stojí na straně Ukrajiny, a zároveň nadále zůstat Putinovými zákazníky," řekl Steven Del Duca, předseda ontarijské Liberální strany.

Na jiných místech Kanady přijímaly podobná opatření také obchody v Manitobě, Novém Brunšviku, Britské Kolumbii a Newfoundlandu.

Společnost Nova Scotia Liquor Corporation stáhla ruské výrobky ze svých regálů a internetových stránek kvůli „hrozným událostem, které se odehrávají na Ukrajině," informoval Fox News. Britská Kolumbie zastavila dovoz ruského alkoholu, uvedl vicepremiér Mike Farnworth. „Naše provincie stojí na straně těch, kteří chápou, že mír v Evropě po dvou světových válkách závisí na dodržování mezinárodního práva," řekl pro Canadian Press.

Ruskou vodku si už u nás nedáte, nebudeme podporovat toho mamrda

Posted by Decentní Dýně on Friday, February 25, 2022

„Celý svět to ví“

V USA se společnost Jacob Liquor Exchange ve městě Wichita v Kansasu rozhodla stáhnout z regálů lahve ruské vodky a část z nich vylila na zem.

„Myslím, že celý svět už ví, že Rusko je bez zjevného důvodu ve válce s Ukrajinou," řekl televizi KSNW-TV ve Wichitě Jamie Stratton, ředitel a partner obchodu s vínem. „Toto je naše sankce. Je to možná malá věc, ale i malá věc něco změní."

 

Pozn. red.: Bojkot jsme zaznamenali i u pražského baru Decentní dýně. Znáte takových podniků více? Dejte nám o nich vědět!

Zdroj: Fox News

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...