Společnosti Nespresso a Hublot spojily své dovednosti. Vznikla tak originální limitka

Společnosti Nespresso a Hublot spojily své dovednosti. Vznikla tak originální limitka

Redakce Redakce foto: se svolením Hublot

Dvě švýcarské ikony, spojily své síly v rámci výjimečného projektu. Společně vytvořily hodinky Big Bang postavené na recyklaci a cirkulaci. Jde o první hodinky vyrobené z recyklovaných hliníkových kapslí a kávové sedliny Nespresso.

V rámci iniciativy Second Life spolupracuje Nespresso v posledních sedmi letech s předními švýcarskými značkami a společně vytváří nové produkty z použitých hliníkových kapslí. Hodinky Big Bang Unico Nespresso Origin, které jsou výsledkem spolupráce společností Hublot a Nespresso, v sobě zrcadlí hodnoty obou společností – inovace, dokonalost a udržitelnost. Společnost Hublot, založená v roce 1980, je proslulá svým uměním fúze, vyvíjením nových slitin a kompozitů, čímž posouvá hranice různých materiálů. Zároveň do centra luxusního hodinářského průmyslu staví pryž, kterou využívá pro své řemínky. Nespresso zase v roce 1986 způsobilo revoluci svým jedinečným vynálezem přípravy kávy, který dokonale propojil přesnost s jedinečnou chutí. V roce 1991 ho značka přivedla k dokonalosti novým recyklačním systémem, který odděluje hliník od kávové sedliny, což jí umožnilo opětovné využití každé ze složek.

Díky tomu se dnes mohou kávové kapsle proměnit v hodinky a kávová sedlina v řemínek. Tento světový unikát, díky kterému se z recyklovaného hliníku spojeného s kávovými kapslemi stalo pouzdro, rámeček, korunka a tah, a z kávové sedliny řemínek a náramek, je přesně takovým průkopnickým řešením, které odpovídá filosofii Hublot.

Jde o bezprecedentní spolupráci, jejímž symbolem je ikonické písmeno „N“ na korunce a ikonická barva kapslí Master Origins Peru Organic. Pouzdro hodinek Big Bang Unico Nespresso Origin má průměr 42 mm a je vyrobeno z recyklovaného hliníku, přičemž 28 % pochází z kávových kapslí Nespresso. Zářivě zelená barva je získána eloxováním hliníku a následným leštěním a saténováním. Stejnou úpravou prošla i korunka a tlačítko. Dýnko pouzdra je vyrobené z Eco-Titanu (recyklovaný titan), stejně jako spona na pryžovém řemínku a sportovním řemínku na suchý zip. Na výrobu řemínků, využívajících výměnný systém Hublot One Click, byla využita recyklovaná kávová sedlina z kapslí Nespresso. Při výrobě látkového řemínku spolupracoval Hublot se společností SingTex, partnerskou společností Nespresso, která již dříve používala recyklovanou kávovou sedlinu k výrobě látky s názvem SCafé. Tato 100% recyklovaná tkanina (tvoří ji 5 % kávové sedliny a 95 % recyklovaného polyesteru) je poprvé použita i k výrobě řemínku hodinek. Také pryžový řemínek využívá kávovou sedlinu. Tvoří ho 4,1 % kávové sedliny a 8,2 % recyklované bílé pryže, která je pro značku Hublot typická.

„Big Bang Unico Nespresso Origin jsou hodinky, které se zrodily z úzké spolupráce mezi vývojářskými týmy Nespresso a Hublot, dvou průkopnických švýcarských značek, které byly založeny v 80. letech 20. století. Jedná se o hodinky, které jsou symbolem nekonečné upcyklace a přinášejí tři světová prvenství: jsou to první hodinky vyrobené z recyklovaného hliníku z kávových kapslí Nespresso, první hodinky s pryžovým řemínkem obsahujícím 4,1 % recyklované kávové sedliny z kapslí Nespresso a 8,2 % recyklované pryže, a konečně první hodinky s řemínkem na suchý zip vyrobeným z látky SCafé, která obsahuje 5 % recyklované kávové sedliny a 95 % recyklovaného polyesteru. Týmům výzkumu a vývoje trvalo celý rok, než dosáhly jednotné barvy sedmi různých materiálů hodinek, našly správný poměr složek a provedly testování kvality a odolnosti všech součástí výrobku,“ říká Ricardo Guadalupe, CEO Hublot.

Hodinky Big Bang Unico Nespresso Origin získají zákazníci v unikátním boxu Hublot Greenbox, který se do budoucna stane běžnou součástí všech kolekcí hodinek. Box je kompletně vyroben z dubového certifikovaného masivu, a to včetně pantů. V rámci spolupráce se značkou Nespresso je tento box zdoben logy obou firem, které se na dřevo otiskly díky kávové sedlině.

Zdroj: Tisková zpráva Hublot

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.