Pražský Hotel Hilton zachránil přes 1 000 porcí před plýtváním díky aplikaci Nesnězeno

Pražský Hotel Hilton zachránil přes 1 000 porcí před plýtváním díky aplikaci Nesnězeno

Redakce Redakce foto: se svolením aplikace Nesnězeno

Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.

Pražský Hotel Hilton se stal významným partnerem proti plýtvání potravinami díky spolupráci s aplikací Nesnězeno. Od spuštění této spolupráce se hotelu podařilo zachránit již 1 000 porcí jídla, které by jinak skončily v odpadkovém koši.

Snídaňové balíčky mizí rychlostí blesku

Platforma funguje jednoduchým způsobem – podniky nabídnou v aplikaci balíček s nevyprodaným jídlem zlevněný minimálně o 50 % z původní ceny. Hotel Hilton Prague se aktivně zapojil do této iniciativy a každý den přispívá bohatými snídaněmi, které si získaly srdce stovek Pražanů.

Nyní nabízí dva balíčky – snídaňový a balíček s pečivem. Zákazník nikdy dopředu neví, co přesně bude jeho balíček obsahovat a do poslední chvíle se musí nechat překvapit. Ihned se Hotel Hilton Prague stal velmi oblíbeným mezi uživateli Nesnězeno. Balíčky s bohatými snídaněmi, obsahují štědré porce míchaných nebo vařených vajíček, párků, slaniny, smažených placiček či žampionů. Oblíbenost dokazuje jednak to, že balíčky vmžiku z aplikace zmizí a jednak také velmi pozitivní ohlasy ve facebookové skupině.
„Jsem velmi hrdý na to, že hotel Hilton Prague hraje roli ve snižování plýtvání potravinami, a to mimo jiné díky partnerství s aplikací Nesnězeno. Úspora 1 000 porcí od doby našeho připojení v říjnu 2023 nejen demonstruje náš závazek k udržitelnosti, ale také odpovídá našim cílům v rámci globální iniciativy Travel with Purpose a ESG aktivit. Je nám ctí, že se můžeme podílet na tomto smysluplném projektu." doplňuje Ryan Gauci, generální ředitel Hilton Prague.

Skupina Nesnězeno Praha – Foodie záchranáři sdružuje přes 13 tisíc členů, kteří sdílejí své objevy a fotografie zachráněného jídla. Hotel Hilton Prague v této skupině vyniká svou popularitou a pozitivním ohlasem. Záchranáři nešetří slovy chvály na velikost a chuť samotné snídaně, a to i přes velký nápor zájemců.

Boj Nesnězena proti plýtvání jídlem

Třetina veškerého vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. Platforma Nesnězeno, která si klade za misi tuto statistiku redukovat nejen v České republice, ale také společně s Munch působí v Maďarsku, Slovensku a Rumunsku. Už brzy také aplikace změní své jméno, aby se značky Nesnězeno a Munch sjednotily pod společný brand. V současné době mají obě platformy společně přes tři tisíce partnerů a více než 1,5 milionu stažení ve třech zemích. Jen v Česku platforma zachránila 400 000 jídel a spolupracuje s více než tisícovkou partnerů, mezi které patří například Starbucks, PENNY nebo právě Hotel Hilton.
„Jsme nadšení, že můžeme pomáhat i v tak renomovaném hotelu, který by nás na začátku naší mise v roce 2018 ani nenapadl. Nicméně, jak je vidět, plýtvání jídlem se zdaleka netýká jen restaurací, kaváren a pekáren. Proto jsem rád, že i hotely slyší na boj proti plýtvání jídlem. Konec konců, náš úkol pro celou Českou republiku, střední Evropu a dále je jasný – zachránit co nejvíce jídla před vyhozením.” říká Jakub, spoluzakladatel Nesnězeno. „Když se nám v regionech, kde působíme, podaří přesvědčit jakékoli podniky o tom, že plýtvání nemá místo v 21. století, tak věřím, že jsme uspěli,” komentuje spolupráci Jakub Henni, spoluzakladatel Nesnězeno.

Zdroj: Zachraň jídlo

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.