TOP bary na palubách superjachet

TOP bary na palubách superjachet

Redakce Redakce foto: Ray Main, Jim Raycroft, Stef Bravin, Burgess, Kristina Strobel / Superyacht Creative, Edmiston, Klaus Jordan, Neal Pritchard / Mark Stothard, Blueiprod, Guillaume Plisson, Palumbo superyachts / Giorgio Baroni, Jeff Brown / Breed Media,

Od high-tech nočního klubu jachty IJE až po ikonický Ari's Bar klasického střihu na palubě lodě Christino O. Máme pro vás TOP koktejlové bary na superjachtách. Na oslavy, společenské akce nebo jen na takové to obyčejné popíjení během vaší dovolené. Třeba právě na superjachtě.

IJE

Mramorový bar se nachází v atmosférickém nočním klubu na palubě 108 metrů dlouhé superjachty IJE od italské společnosti Benetti. Místnost, kterou navrhlo designérské studio RWD, je vybavena pohovkami v decentnějších barvách, které dotvářejí atmosféru. A také vynikající zvukovou izolací, takže si můžete pustit hudbu a bavit se celou noc s drinkem v ruce z hodně dobře zásobeného baru. Bar se pyšní i na zakázku vyrobeným virtuálním akváriem, které pro působivější efekt z interiéru navrhla technologická společnost Nextworks. Fejkové akvárko zobrazuje realistické obrazy tropického mořského života viditelné pěti falešnými průzory.

Solandge

Koktejlový bar na 85 metrů dlouhé superjachtě Solandge firmy Lürssen dokonale zapadá do zbytku luxusních interiérů této paluby. Je vyladěný okázalou výzdobou a vysokými židlemi. Bar slouží především jako společenský prostor v hlavním salonu, hosté jsou obklopeni ametystem v barvě lila a medovým onyxem. Vybavení zahrnuje klavír Bechstein, na míru navržené lustry značky Schonbek, z nichž jakoby kapou růžové krystaly, a špičkovým karaoke systémem, který může s přehledem konkurovat těm z nejlepších klubů.

Christina O

Bar Christina O se nese ve stylu šedesátých let a odkazuje na estetiku Mad Men. Je to jedno z mála míst na palubě, které se zachovalo od doby, kdy jachtu vlastnil řecký magnát Aristoteles Onassis. To znamená, že Ariho bar, jak se mu stále říká, ještě pořád hostům nabízí zuby kosatek, na které si dámy mohou pověsit kabelky a také velký kus dřeva potopené španělské galeony, který vlastně tvoří bar. No a především velrybí předkožku, kterou jsou potažené barové stoličky.

Ragnar

Hlavní salón a jídelna na 68 metrů dlouhé lodi Ragnar pojme až 14 hostů, zároveň nabízí bar ve stylu britské hospody. Hosté mohou roztáhnout závěsy a odhalit výhled na oceán, případně je nechat zatažené, když se popíjení protáhne do pozdních hodin.

Boardwalk

Boardwalk má přímo nad barem, tedy nad místem pro přípravu nápojů, umístěnou televizi, takže hosté mohou sledovat odpolední sportovní zápasy a o přestávce se vykoupat v moři. Tento koncept není žádným velkým překvapením. Majitel je nejenom zapálený sportovní fanoušek, dokonce vlastní i tým NBA. Naproti baru visí na stěně čtyři červené boby Ferrari vedle sebe, což má působit jako umělecké dílo. Celé je to nejenom jachta, ale i zajímavý multifunkční prostor s běžeckým strojem, zrcadlem pro cvičící, s dalším vybavením posilovny, saunou. A také se zmíněným barem, palubou z umělého ořechu a efektním svítidlem s krystaly Swarovski.

La Datcha

Hlavní bar salonu 77metrové La Datcha, tedy „bronzové průzkumnice", jak ji obdivovatelé pojmenovali, je téměř neuvěřitelná konstrukce připomínající ledovec. Čtyři barové židle nabízí výhled na moře a barový pult, který kolem dokola lemují geometrické vzory na stěnách. Bar připomínající led se nabízí ideálně pro dobíjení Severu, kam jachta občas pluje. Ovšem ne v případě, že se hosté snadno nechají vtáhnout do děje filmu Titanic od režiséra Jamese Camerona.

Ace

Interiér superjachty Ace vytvořil Andrew Winch a právě díky němu jej okamžitě rozeznáte od čehokoli jiného. Součástí je pozoruhodný bar, který slouží jako noční klub. Nachází se na horní palubě s širokým výhledem na oceán. Okouzlující čalounění dobře ladí se závěsy a osvětlením ve stylu svíček.

White Rabbit

Největší trimarán na světě, 83 metrů dlouhý White Rabbit, má v interiéru spoustu odkazů na styl art deco. Ty se naplno projevují kolem obrovského baru v hlavním salonu, v jehož čele je velkolepý světelný nejen designový prvek, který chytře slouží i jako úložný prostor. Bar plně odpovídá jménu jachty, například na stropě je vyobrazen výjev Alenky v říši divů z plátkového zlata.

Elysium

Bar na palubě superjachty Sunseeker Elysium byl dost dobře navržen jako ideální místo pro drink před večeří pod širým nebem. Elegantní, rozlehlý prostor je větší, než je u jachet této velikosti obvyklé, a nachází se na sluneční palubě s výhledem na komfortní bazén.

Amadea

Největší prostor na palubě 106 metrové jachty Amadea je věnován útulnému salonu majitele, baru a jídelně. Podsvícené láhve whisky, brandy a rumu charakterizují barevný bar na hlavní palubě, který je doplněn strojem na popcorn pro filmové večery nebo občerstvení během happy hour.

Dragon

Dole u vody mohou hosté trávit dlouhé hodiny odpočinkem v působivém plážovém klubu na jachtě Dragon o rozloze 200 m². Nejenže je prostor otevřený ze tří stran, což je úžasné, ale najdete zde také relaxační hammam, saunu, lehátka a samozřejmě také úžasný bar. Ten je inspirován mořem a je vybaven podsvícenými panely z modrého achátu, které dodávají této barvě šmrnc, a čtyřmi židlemi značky Tribú.

Scout

Technické, mechanické motivy, které se objevují na lodi Scout, se hodí každému pořádnému průzkumníkovi ze superjachty. Dokonce i bar v srdci vyhlídkového salonu Scoutu obsahuje neobvyklé mechanické prvky. Bar se podobně jako velký glóbus otevírá po částech, podél linií zeměpisné délky a odhaluje police pro přípravu nápojů a úložné prostory pro sklenice.

C'est La Vie

Hlavní atrakcí na palubě 43 metrů dlouhé lodi C'est La Vie od výrobce Gulf Craft je bezpochyby doutníkový salonek v horním části lodě. Bar je celý z italského mramoru, podlaha je z onyxu costa blanca, tabákové listy jsou zasazeny do podsvícených panelů instalovaných na přání majitele.

Diamonds Are Forever

Mramorový bar na této 60,95 metru dlouhé superjachtě od firmy Benetti odráží okouzlující interiér inspirovaný Jamesem Bondem. Superjachta Diamonds Are Forever byla postavena pro automobilového magnáta Johna Staluppiho a poprvé se na vodu dostala v roce 2011. Pyšní se honosným interiérem od designéra Evana K. Marshalla. Její prostorné ubytovací prostory umožňují ubytování až 12 hostů a 15 členů posádky.

High Power III

Horní paluba této 70metrové superjachty od výrobce Rossinavi je centrem večírků s osvětleným barem, bazénem a helideckem, který se promění v taneční parket s diskotékovým osvětlením. Není to však jediný bar na palubě High Power III. Klidně se přesuňte do přízemí a objevte speakeasy bar připomínající šperkovnici, posetou světly inspirovanými mořskými ježky.

Zdroj: boatinternational.com

Nádherná Vila Nova de Gaia se vyjímá na kopci naproti centru metropole a funguje přitom od roku 1890 jako Graham's Lodge. Právě zde zraje všechno portské víno. Každá návštěva zrekonstruovaného...
Večeře o samotě se stává běžným zážitkem. To, čemu jsme se dříve vyhýbali, protože prostě bylo divné jít na jídlo sám, je dnes přirozenou volbou lidí, kteří tráví většinu času svého každodenního...
Deset světových destinací, které by měl v následujícím roce navštívit každý gurmán. Které z nich navštívíte právě vy?
Čtyři hodiny vzdálená německá metropole se může stále pochlubit kávovou scénou, kterou bude ta pražská jenom stěží dohánět. Kam si v Berlíně zajít?
Africké přísloví: Ten, kdo jí sám, nemůže diskutovat o chuti jídla s ostatními.
Pláže jako v Karibiku, fantastická kuchyně a skvělé víno. To a ještě mnohem více naleznete v Apulii, prosluněném rovinatém kraji na jihu Itálie.
Kakao, rýže, ovoce, vanilka, káva a samozřejmě cukrová třtina – to jsou nejdůležitější suroviny pocházející z Červeného ostrova, jak je Madagaskar celkem trefně nazýván. Největší z ostrovů Indického...
Nevelký ostrov Mauricius je známý svými plážemi, překrásnou přírodou a také rumem. Ten je oblíbený díky své vysoké kvalitě a jedinečné chuti. Pokud sem plánujete zajet, rozhodně byste neměli...
Tentokrát si to nanejvýš užijeme, přátelé. Zde zaplesají srdce i chuťové buňky gurmána a na své si přijde i výlety zmožené tělo. Bad Ischl, šarmantní, elegantní město, ležící doslova mezi jezery...