TOP 9 nových dubajských megahotelů

TOP 9 nových dubajských megahotelů

Redakce Redakce foto: se svolením Hoteliermiddleeast

Od nového Atlantisu až po nejvyšší hotel na světě - přinášíme vám přehled 9 nových hotelů, které se v Dubaji brzy otevřou.

V Dubaji nové kapacity očividně potřebují a i když se město blíží k hranici 800 hotelů, ubytovací segment cestovního ruchu nejeví známky zpomalení. První party v novém dubajském hotelu Atlantis The Royal už proběhla, těšit se ale můžete i na mnohem více superzajímavých projektů v oblasti hotelnictví na této adrese.

 Atlantis, The Royal, 2022 / 2023

dubai megahotely 5

This is iconic! – píše se na instagramovém účtu už připraveného superluxusního hotelu. Na konci října nejdříve management otevřel rezervace, běžně se v něm bude dát ubytovat od 10. února. V tomto 43patrovém resortu se nachází 231 luxusních apartmánů, 693 hotelových pokojů a 102 apartmá, která nabídnou výhled na Arabské moře a Palmový ostrov. Francouzská odbornice na interiérový design Sybille de Margerie údajně pověřila řadu talentovaných moderních umělců, aby personalizovali každou rezidenci. V resortu bude také 90 bazénů, včetně střešního infinity pool ve 22. patře, zavěšeného 90 metrů nad zemí. Součástí Atlantis The Royal budou také restaurace vedené světovými kuchařskými celebritami, mezi něž patří Gastón Acurio, Costas Spiliadis, Ariana Bundy, Heston Blumenthal a José Andrés. Za pozornost stál hotel už v době rozestavěnosti, vypadal, jako kdybyste vyhodili z letadla hromadu kontejnerů a ty dopadly jen tak na zem.

Bab Al Shams, 2023

dubai megahotely 2

Pouštní resort Bab Al Shams, který přešel pod správu firmy stojící za Atlantisem, začne opět přijímat rezervace od 15. dubna 2023. Luxusní pouštní resort uzavřel své brány 8. května letošního roku a prochází totální rekonstrukcí. Po svém znovuotevření bude Bab Al Shams fungovat pod novou vlajkou Rare Finds, což je konverzní značka skupiny Kerzner pro nezávislé nemovitosti po celém světě. Plánují se nové kulinářské zážitky, včetně moderní arabské kuchyně, střešního lounge a stolování pod širým nebem. K dispozici budou také pouštní lázně s pokoji pro páry, hammamem, bazénem s ponorem a vlastním centrálním nádvořím.

Ciel Tower, 2023

dubai megahotely 8

Hotel Ciel se má letos stát nejvyšším hotelem na světě. Budova, jejíž výška dosahuje úctyhodných 365 metrů, obohatí panorama dubajského přístavu. Jejím správcem je dubajská developerská společnost The First Group. Tento 82 patrový hotel, který navrhlo londýnské architektonické studio NORR, bude mít v 82. patře prosklenou vyhlídkovou terasu, z níž se návštěvníkům naskytne 360stupňový výhled na Dubai Marina, Palm Jumeirah a Arabský záliv. Součástí hotelu má být také vyhlídková loung, určená pro pozorování západu a východu slunce. Nacházet se má v 74. patře. Po dokončení Ciel překoná hotel Gevora, který je v současnosti nejvyšším hotelem v Dubaji.

FIVE LUXE, 2023

dubai megahotely 6

Nový hotel FIVE, jehož otevření je plánováno také na rok 2023, bude mít 232 hotelových pokojů, 212 rezidencí s obsluhou, sedm gastronomických a nočních podniků, lázně, společenský bazén a soukromou pláž. "Tato nemovitost bude skutečně inspirována autentickou a jedinečnou atmosférou hotelu FIVE, který je celosvětově proslulý svou pestrou paletou nabízené zábavy a kulinářskou nabídkou na míru," uvádí se v prohlášení společnosti FIVE. Hotel vznikne přestavbou pozemku určeného pro hotel Corinthia. Předseda představenstva společnosti FIVE Holdings Kabir Mulchandani uvedl, že společnost FIVE mohla v Dubaji dále expandovat díky nedávným "vynikajícím finančním výsledkům".

Heart of Europe’s Côte d’Azur Monaco (TBC), 202?

dubai megahotely 1

Projekt "Srdce Evropy", který je navržen jako šest ostrovů, vzniká dvě míle od pobřeží Dubaje a bude stát 5 miliard dolarů. Jeden z největších ostrovů je koncipován tak, aby moderní město obohatil o evropskou kulturu, její kulinářské zážitky a pohostinnost. Hotel Côte d'Azur, který se staví na pozemku o rozloze 43.442 metrů čtverečních, bude zahrnovat čtyři butikové hotely - Monako, Nice, Cannes a Saint Tropez - každý pojmenovaný podle měst rozesetých podél francouzské riviéry. Po dokončení budou tyto čtyři hotely dohromady poskytovat 796 standardních apartmánů, 61 pokojů typu suite, 32 hvězdičkových apartmánů a čtyři super luxusní apartmány. Každý z hotelů bude mít přímý přístup na pláž a v resortu jsou plánovány herny, fitness, lázně, plážové kabiny a restaurace ve středomořském stylu.
Čtyři hotely budou propojeny bazénem o rozloze 12 000 m2, jehož teplo bude generováno solárními panely. Termín otevření Côte d'Azur se očekával v letošním roce, ale v tuto chvíli je nejasný.

Jumeirah Marsa Al Arab, 2023

dubai megahotely 4

Hotel Jumeirah Marsa Al Arab bude otevřen letos, což pro skupinu Jumeirah Group znamená novou éru. Jeho tvar je inspirován superjachtou a bude stát vedle hotelů Burj Al Arab Jumeirah a Jumeirah Beach Hotel. Jumeirah Marsa Al Arab bude mít 386 pokojů a apartmánů, čtyři penthousy a 83 luxusních hotelových apartmánů uprostřed soukromých zahrad. Součástí hotelu bude také wellness centrum a 10 restaurací. Skupina Jumeirah uvedla, že se bude jednat o jeho "výraznou nemovitost", která bude pro skupinu znamenat "novou epochu". Restaurace budou společensky zaměřené, uvedla skupina Jumeirah a slíbila portfolio mezinárodních šéfkuchařů.

Kempinski Floating Palace, 2023

dubai megahotely 7

Plovoucí palác, jehož otevření se letos očekává, bude mít hlavní budovu se skleněnou pyramidou, která se skládá ze čtyř dalších částí. Kromě více než 150 pokojů a apartmánů bude v hotelu umístěno také 12 luxusních PLOVOUCÍCH vil, které budou propojeny "pontony". Dva, tři a čtyři hausbóty jsou určeny k prodeji, ale hoteloví hosté si je mohou také pronajmout. "Vily, které plují maximální rychlostí 6 námořních mil, jsou vybaveny solárními panely a navrženy byly tak, aby byly šetrné k životnímu prostředí," uvedl zástupce hotelové skupiny Kempinski. Hosté jsou do hotelu se 156 pokoji a apartmány nebo do svých vil dopravováni rychlými čluny, případně se dokonce mohou rozhodnout přijet na vlastních lodích. Součástí hotelu má být také "propojená plovoucí přistávací plocha pro vrtulníky vedle impozantního přístavu pro jachty, které pojme až 16 plavidel," uvádí se v prohlášení. Hosté hotelu Kempinski Floating Palace budou mít k dispozici gurmánské restaurace, bary, lázně, bazény, butiky, prostory pro pořádání banketů a možnost vplouvání a vyplouvání i větších jachet z centra hotelu.

The Lana, Dorchester Collection, Dubai, 2023

dubai megahotely 11

Očekává se, že hotel Lana, který je součástí proslulé kolekce Dorchester Collection, bude otevřen v červenci tohoto roku. Hotel přinese do Dubaje dalších 225 pokojových klíčů. Pozoruhodnou třicetipatrovou věž navrhla kancelář Foster + Partners, stejná firma, která stojí za projektem Domu moudrosti v Šardžá. Hotel se snaží využít obnovující se segment "ultra luxusu" v Dubaji a umožní hostům přístup do plážového klubu One at Palm Jumeirah (rovněž z kolekce The Dorchester Collection) prostřednictvím projížďky lodí. Interiéry jsou dílem pařížské dvojice Giles & Boissier. Design je moderní, inspirovaný prostředím města, s detaily, jako jsou kamenné parkety, stropy v trojité výšce a paravány, které vytvářejí příjemnou a diskrétní atmosféru. V obytných prostorách se objevuje tmavý mramor, zaoblený nábytek a jemné odstíny zlaté, béžové a olivové.

Mandarin Oriental Wasl Tower, 2023

dubai megahotely 8

Mandarin Oriental Wasl Tower bude otevřen také letos. V 63patrové věži bude k dispozici 257 pokojů a apartmánů, soukromé rezidence a výhled na Burdž Chalífu a centrum Dubaje.

Zdroj: https://www.hoteliermiddleeast.com

Nádherná Vila Nova de Gaia se vyjímá na kopci naproti centru metropole a funguje přitom od roku 1890 jako Graham's Lodge. Právě zde zraje všechno portské víno. Každá návštěva zrekonstruovaného...
Večeře o samotě se stává běžným zážitkem. To, čemu jsme se dříve vyhýbali, protože prostě bylo divné jít na jídlo sám, je dnes přirozenou volbou lidí, kteří tráví většinu času svého každodenního...
Deset světových destinací, které by měl v následujícím roce navštívit každý gurmán. Které z nich navštívíte právě vy?
Čtyři hodiny vzdálená německá metropole se může stále pochlubit kávovou scénou, kterou bude ta pražská jenom stěží dohánět. Kam si v Berlíně zajít?
Africké přísloví: Ten, kdo jí sám, nemůže diskutovat o chuti jídla s ostatními.
Pláže jako v Karibiku, fantastická kuchyně a skvělé víno. To a ještě mnohem více naleznete v Apulii, prosluněném rovinatém kraji na jihu Itálie.
Kakao, rýže, ovoce, vanilka, káva a samozřejmě cukrová třtina – to jsou nejdůležitější suroviny pocházející z Červeného ostrova, jak je Madagaskar celkem trefně nazýván. Největší z ostrovů Indického...
Nevelký ostrov Mauricius je známý svými plážemi, překrásnou přírodou a také rumem. Ten je oblíbený díky své vysoké kvalitě a jedinečné chuti. Pokud sem plánujete zajet, rozhodně byste neměli...
Tentokrát si to nanejvýš užijeme, přátelé. Zde zaplesají srdce i chuťové buňky gurmána a na své si přijde i výlety zmožené tělo. Bad Ischl, šarmantní, elegantní město, ležící doslova mezi jezery...