Double Dutch – dvojčata, kterým v žilách koluje tonik

Double Dutch – dvojčata, kterým v žilách koluje tonik

Redakce Redakce foto: Archiv společnosti

Je tomu pět let co sestry Raisa a Joyce de Haasovy představily světu svůj první tonik. Hodně mladé, bez zkušeností v businessu a gastronomii vůbec, ale s nizozemským původem. A to se počítá.

Právě Nizozemsko je totiž rodištěm populárního destilátu po celém světě známém jako gin, k němuž neodmyslitelně tonik patří. Navzdory stejnému původu s ginem se dvojčata rozhodla svůj business vybudovat ve Spojeném království a odtud expandují do dalších zemí světa, včetně České republiky, kde brand zastupuje společnost Fenix drinks.

Nizozemské studentky v Belgii

Do UK, respektive Londýna, ale nevedla přímá cesta. Sestry odjely za studiem do Belgie. Na studentských party však začaly mít Raisa a Joyce pocit, že jim v nabídce všeho toho piva, které tam teklo proudem, něco chybí. Ony i jejich přátelé hledali něco jiného, co by odpovídalo jejich momentální chuti. Začali tedy pro sebe i okolí míchat drinky s bázemi jako vodka nebo právě gin.

Po absolvování studia a také po tom, co holky zjistily, že je stávající zaměstnání nebaví, se rozhodly přestěhovat do Londýna a získat další vzdělání a zkušenosti na University College London. A zde se před nimi otevřela obrovská příležitost, kterou beze zbytku využily. Získaly totiž grant ve výši 10 tisíc liber, velmi cenné rady odborníků a kancelářské zázemí na jeden rok zdarma. Měly tedy prostor pro to, vybrat si vhodnou obchodní příležitost.

Díky tomu, že vždy chtěly pro své přátele míchat dokonalé drinky, viděly, že je velká poptávka po kvalitních nealko nápojích, které vhodně doplní nebo dokonce podpoří chuť destilátů. Měly svou představu, jak by měl takový soft chutnat, a rozhodly se, že skvělou příležitost v podobě grantu využijí k tomu, aby vytvořily takový tonik, jaký samy chtějí pít. Zůstaly tedy v Londýně a rozhodly se značku pojmenovat Double Dutch, aby odkazovala na jejich nizozemský původ. S investicí jim pomohl mimo jiné také světově známý vizionář, podnikatel a miliardář Richard Branson.

Raisa a Joyce vyrazily do barů a ptaly se barmanů, co je nejvíc baví kombinovat s destiláty, co jim ve stávající nabídce schází a čím by si přáli rozšířit sortiment nealka, aby mohli míchat ty nejlepší drinky. A tak vznikly dvě první příchutě Double Dutch Pomegranate & Basil a Double Dutch Cucumber & Watermelon, ve které dvojčata věří a které naplňují jejich touhu přinášet kvalitní drinky nejen sobě, ale i svým přátelům.

Opět se vypravily do terénu – do hotelů a barů, dávaly barmanům ochutnávat své první vzorky toniku a následně poslouchaly jejich názory. „Bylo pro nás hned od začátku důležité, aby naše nápoje chutnaly perfektně jak v míchaném drinku, tak i v sólo servisu, aby byly přirozené a neobsahovaly konzervační látky. Díky tomu jsou skvělým osvěžujícím nápojem a navíc příjemným doplněním koktejlů,“ vysvětluje základní aspekty každého nápoje z portfolia Double Dutch Raisa.

Unikátnost dvojčat

Jejich nadšení pro neotřelé kombinace je dnes již legendární. Double Dutch brusinka se zázvorem působí magicky, limitovaná edice rebarbora s jehličím borovice přinese drinku nečekanou chuťovou hloubku a jemnou pikantnost v závěru a již zmíněné granátové jablko s bazalkou? Velká pecka. Všechny tyto příchutě přináší nevšední chuťový zážitek, který nelze ničím nahradit.

V rámci své touhy dodávat světu unikátní a neotřelé příchutě se holky rozhodly začít pracovat s jedním z jejich nejoblíbenějších drinků, a tím je Bloody Mary. Proto se v portfoliu Fenix drinks brzy dočkáme i další super zajímavé kombinace v podobě Double Dutch Bloody Mary Soda.

Každá láhev Double Dutch je kompletně vyráběna ve Velké Británii. Nápoje neobsahují aditiva aromatických látek, barviv nebo konzervantů. Brand Double Dutch se hrdě hlásí k používání pouze přírodních ingrediencí, které vmíchají do kvalitní pramenité vody ze severu Anglie. Vzniká tak od srdce svěží a inovativní nealko-partner pro prémiové destiláty. Navíc v souladu s moderními trendy holky hlídají, aby jejich nápoje měly také nízký obsah kalorií, a používají pouze přírodní sladidla.

Není to jenom o GinToniku

Jasně, v první řadě vás u Double Dutch napadne právě tento fenomenální koktejl, nicméně jejich tonik a limonády jsou navržené tak, aby skvěle fungovaly s různými destiláty, i v kombinacích, které byste vůbec nečekali. Dopřejte svým zákazníkům například koňak doplněný o Double Dutch Cranberry Tonic, který byl přímo stvořen pro míchání s tmavými destiláty. Nebo zkuste gin v kombinaci s tonikem zaměnit třeba za Vermut a vychutnat si příjemný střik.

Právě s takovými nevšedními koktejly to bude hodně příjemný večer.

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...