Letošní GinFest převálcovaly giny a toniky od Ultra Premium Brands

Letošní GinFest převálcovaly giny a toniky od Ultra Premium Brands

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Pokud jste milovníkem geniálního drinku Gin&Tonic, na letošním GinFestu jste nemohli chybět. Právě v pražské Vile Pellé se představilo to nejlepší, co česká scéna s ginem a tonikem nabízí.

Pokrytí Vily Pellé a přilehlé zahrady bylo v sobotu doslova neuvěřitelné. Skvělí barmani míchali prvotřídní koktejly, jako báze jim přitom posloužily prémiové giny a také toniky, které si nezadají s tím nejlepším, co ginová scéna nabízí.

V roce 2022, kdy už má v České republice ginový boom za sebou dobrou pětiletku a poptávka přitom stále roste, čím dále více lidí hledí kvalitu než na počet vypitých skleniček. A dovozci na to reagují tím nejlepším, co mohou nabídnout. Obstát v konkurenci prémiových nápojů proto může být stále těžší. Představit to nejlepší se povedlo na výbornou a nejsilnější zastoupení prémiových ginů i toniků měl na GinFestu přední český distributor Ultra Premium Brands (UPB).

Není se čemu divit. Historie UPB by se totiž neměla měřit jenom aktivními roky, ale také produkty, kterými je tento čas v jejich případě vyplněný. Ultra Premium Brands za celou dobu svého působení nedělá kompromisy, naopak cílí jenom na kvalitu.

To nejlepší hned na začátek?

No… bude to těžké, to nám bylo jasné hned od začátku. Rozhodli jsme se totiž pro vstup budovou a tím pádem jsme narazili na dva krásné funkční bary, které vstup na zahradu „hlídají“ z každé strany. Úsměvem hosty vítají skvělí barmani a ambasadoři Milan Zaleš a Filip Jančárek. „Dáte si Negroni?“ Těžko odolat legendárnímu koktejlu a selekci ginů. Můžete si vybrat mezi třeba Elephant ginem, ginem Generous nebo třeba novinkou v portfoliu - Bulldog  ginem. Odoláváme a slibujeme barmanům, že se rozhodně vrátíme. Negroni od Milana nebo Filipa totiž skutečně chcete.

Zahrada vily se plní. Dva dny déšť hrozil, že bude tuto akci bojkotovat, ale modlitby byly vyslyšeny a sobotní odpoledne proběhlo bez lijáků. Užili jsme si jich už dost. Ok, kam teď?

Dominantou zahrady se zdá být stánek špičkového Fever-Tree tonicu. Kdo tuto značku zná, ví, že se jedná o průkopníka prémiových toniků, který nastavoval laťku kvality na začátku celé této gintonicové éry. Právě lidé od Fever-Tree razili jako první cestu, která se zdá logická, přitom mnohokrát nejtěžší – najít nejkvalitnější suroviny kdekoli na světě, neošidit nápoj náhražkou a vytvořit co možná nejlepší produkt. I proto právě tato značka patří mezi TOP nealkoholické produkty, které je možno na světové scéně najít.

František Holeček, ambasador značky Fever-Tree, připravuje jeden drink za druhým, zájem je obrovský a výběr by mohl být nelehký. Jaká kombinace vám vyhovuje? Dáte si Broker’s London Dry Gin v ideální kombinaci s Fever-Tree Indian Tonicem nebo růžovou variantu tohoto ginu doladíte ve sklenici s  Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonicem? Obě varianty jsou správně! Ale vyberte si klidně jinou kombinaci, nebo se obraťte na ambasadora či další barmany, ideálních variant může být mnoho. Vypadá to jednoduše, ale na konci je kouzlo dokonalého koktejlu. Jde o to dokonalé souznění dvou tekutin do jedné.

Léto přímo ve vašem drinku

A takovým souzněním je i v krásné láhvi zavřený gin Citadelle a k němu Fever-Tree tonic. Pokud si chcete vychutnat klasický Citadelle Original, doporučení od barmanů zní - s Fever-Tree Indian Tonicem, zástřik citronovou kůrou a dokonalý drink je na světě. Ale pak je tu ještě – bez přehánění – geniální Fever-Tree Mediterranean Tonic a k tomu se perfektně hodí gin Citadelle Jardin d'été. Mimo základní botanicals se Jardin pyšní navíc dužinou cukrového melounu Charentais, celými citrony a kůrou citrusu yuzu. A když to celé smícháte s tím Mediterranean Tonicem, dostanete neskutečný letní drink.

Spokojenost. Maximální spokojenost. Rozhlížíme se po GinFestu, opodál je stánek s japonským Nikka Coffey ginem, pár kroků navíc a jste u tak zajímavých značek, jako jsou Generous Gin, italský Portofino gin či další řemeslný Cruzloma Handcrafted Gin.

Kolem proběhne František Holeček, za chvíli má seminář v prvním patře, takže jej následujeme. Je plno. Díky bohu poptávka po ginu i toniku opravdu stále stoupá, zájem je vidět na každém kroku. Zahrada Vily Pellé se naplnila, přednášková místnost také.

Plníme slib a po semináři se vracíme k těm prvním barům s nápisem Warehouse, kde mají barmani stále plné ruce práce. Milan Zaleš je s kolegy na jedné straně, Filip Jančárek na druhé. Je čas objednat si konečně Negroni. Campari a Cinzano Vermouth jsou dvě jasné složky, teď už si jenom vybrat gin, který nám do drinku bude v této náladě a konstelaci sedět.

…nebo si jej nechat doporučit. To totiž umí v Ultra Premium Brands na jedničku. A letošní GinFest budiž toho důkazem.

Druhý ročník národního festivalu Makro Czech Gastro Fest, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 Universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky...
Dynamicky vystavěný kongres představí nejlepší slovenské talenty v oblasti nápojů a gastronomie, na pódium pozve i světová barmanská esa. Mirror Hospitality Expo nabídne unikátní sérii akcí,...
Pódium slovenské gastronomické akce GastroLove 2023 v Piešťanech dva dny hostilo kuchařské hvězdy a současně profesionály z gastra a služeb, kteří motivovali kolegy a především mladé lidi a studenty...
Letos bude akce Gastrolove, kterou organizátoři označují za (ne)konferenci, výjimečně dvoudenní. Na pódiu se vystřídá slovenská kuchařská špička, manažeři z gastronomie a hotelnictví budou motivovat...
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se během jednoho květnového víkendu přeměnily na epicentrum všeho, co souvisí s kvalitní kávou. Káva se ochutnávala, propojovala návštěvníky, o kávě se mluvilo.
V bratislavském Radisson Blu Carlton Hotelu se v polovině května uskutečnila ojedinělá akce. Mirror Hospitality Expo nastavilo podobným gastroakcím na Slovensku i v Česku laťku vysoko.
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se od 19. do 21. 5. rozvoní kávou a my přivítáme druhý ročník česko-slovenského kávového festivalu Two Coffee Champs. Těšit se můžeme na neomezenou konzumaci...
Jarní Festival Evolution se vám dostane pod kůži. Mezinárodní festival z oblasti zdravého životního stylu, výživy a osobního rozvoje. Akce, která představí novinky ze segmentu bylinných, účinných...
Trvalo to, ale dočkali jsme se. Po několika letech se v Praze opět uskuteční festival champagne vín La Bouteille de Champagne. 15 vinařů přímo z Champagne přijede osobně představit svá vína a...