Mirror Hospitality Expo, přední středoevropská barová akce se po roce vrací

Mirror Hospitality Expo, přední středoevropská barová akce se po roce vrací

Redakce Redakce foto: se svolením Mirror Hospitality Expo

Dynamicky vystavěný kongres představí nejlepší slovenské talenty v oblasti nápojů a gastronomie, na pódium pozve i světová barmanská esa. Mirror Hospitality Expo nabídne unikátní sérii akcí, degustací a seminářů.

Mirror Hospitality Expo, významná středoevropská barová akce, se vrací již podruhé, a to ve dnech 7. až 8. května 2024 do hotelu Radisson Blu Carlton v centru Bratislavy. Dvoudenní akce nabídne kurátorsky sestavenou kombinaci vzdělávacích zážitků, včetně seminářů, profesionálních kurzů, představení slovenských značek a ochutnávek jídel i nápojů.

Barmanská esa na scénu!

Tvůrci veletrhu Mirror Hospitality Expo jsou týmem, který stojí za bratislavským barem Mirror, jenž si v roce 2023 vysloužil uznání na rozšířeném seznamu The World's 50 Best Bars a zajistil si v rámci řebříčku 90. místo. Cílem týmu je představit zajímavé talenty vycházející ze slovenské i středoevropské barové scény, a hostit renomovaná jména světové gastronomie. Akce se zaměřují na vzdělávání, networking a degustační zážitky, jejich cílem je pozvednout dovednosti a znalosti profesionálů v oboru a zároveň poskytnout interaktivní zážitek milovníkům gastronomie. Barmanská show přivítá pestrou škálu řečníků a hostů z celého světa, kteří se budou zabývat tématy od udržitelnosti na pracovišti přes ekonomiku barů až po využití foragingu v koktejlech.

I letos světově uznávaní barmani předvedou návštěvníkům svou pohostinnost a kreativitu. Mezi takové profesionály jistě patří i Rodrigo Urraca z Handshake Speakeasy, který do show vnese svůj osobitý styl a odborné znalosti; Benji Cavagna z 1930 Milan, proslulý svými zkušenostmi s přípravou inovativních koktejlů; Timo Janse z Flying Dutchman, průkopník v propagaci nizozemské koktejlové kultury po celém světě. Také tento rok se Expa zúčastní Martin Siska ze Scarfes baru, účast potvrdila i Cassandra Eichhoff z European Bartender School, respektovaná na barmanské scéně především díky svému zaměření na udržitelnost v pohostinství.

Střední Evropa je jedním z nejzajímavějších koktejlových trhů na světě, kde barmani připravují drinky, které pozvedávají méně známé lokální suroviny a ingredience v kombinaci s inovativními technikami a ukázkovou pohostinností.

 „Vytvoření veletrhu Mirror Hospitality Expo byla pro mě a náš tým v Mirror Baru neuvěřitelná cesta,“ říká Stanislav Harcinik, který je spolupořadatelem veletrhu Mirror Hospitality Expo. Láska a vášeň, kterou k barmanskému řemeslu a celému průmyslu cítíme, spolu se zkušenostmi z návštěv podobných akcí po celém světě nás inspirovaly k tomu, abychom do Evropy a na Slovensko přivezli něco výjimečného. Tato událost má pro nás obrovský význam a my se cítíme se poctěni, že můžeme přispět k růstu a postupnému úspěchu celé slovenské barové kultury. Chceme světu představit to nejlepší z našeho regionu a současně jsme nadšeni, že můžeme v Bratislavě přivítat hosty druhého ročníku barové show, kteří se zúčastní dalších unikátních seminářů, představení a ochutnávek," vyjmenovává Harcinik.

Právě tito profesionálové obohatí akci svými znalostmi a inovacemi a přispějí tak k celkové atmosféře vzdělávání a barmanské spolupráce. Zde je krátký přehled některých témat seminářů plánovaných pro veletrh Mirror Hospitality Expo:

1930 (Miláno), Benjamin Cavagna

Italská kultura pohostinnosti a bitters

European Bartender School, Cassandra Eichhoff

Jak být součásti barmanské komunity kdekoli na světě

Záhir (Nitra, Slovensko) - Ľuboš Rácz

Pozorný servis a jeho školení. Jak se stát co nejlepším hostitelem

Manhattan (Singapur), Rusty Červeň

Leadership a team building v baru

Scarfes Bar (Londýn) Martin Šiška

Ekonomika baru: Plný bar vs. ziskový bar a Jak může být bar úspěšný v podnikání?

Healthy Hospo (Londýn), Jason Candid

Wellness v pohostinství: Strategie vlastní iniciativy a udržitelné pracovní prostředí

Alma (Praha), Pavel Sochor

Foraging - historie a důvody, proč se mu věnovat

Maffeo Drinks (Praha) - Chris Maffeo

Jak uvést svůj produkt na místní nebo mezinárodní trh a průvodce demystifikací generace Z pro značku

Celý program včetně seminářů již brzy naleznete na stránkách akce: mirrorhospitalityexpo.com.

Součástí veletrhu Mirror Hospitality Expo budou také ukázky vaření v podání předních slovenských kulinářských talentů. Tito šéfkuchaři pocházejí z různých gastronomických zařízení, od špičkových restaurací, které získávají suroviny přímo ze svých farem, až po ty, které předvádějí tradiční slovenskou kuchyni s moderním nádechem. Jejich prezentace vzdají hold bohatství místních surovin a umně propojí tradici s inovacemi, což návštěvníkům přinese nezapomenutelný gastronomický zážitek. Kromě programu seminářů a ukázek Mirror Hospitality Expo vyhlásil také druhý ročník soutěže Mirror Junior International Challenge 2024. Cílem soutěže je vyzdvihnout talenty vycházející z hotelových škol ve střední Evropě a ukázat dovednosti a kreativitu nejnadanějších studentů regionu. Organizátoři veletrhu se zavázali vychovávat novou generaci lídrů v oboru a podporovat excelenci v rámci pohostinské komunity v regionu, a tato soutěž je jedním z nástrojů, jak závazek naplňovat.

Návštěva Expa s aplikací Whova

Ve snaze připravit účastníkům a návštěvníkům akci komfortnější a přehlednější navázala společnost Mirror Hospitality Expo spolupráci s aplikací Whova. Tato aplikace bude sloužit jako informační centrum pro účastníky, nabídne personalizované rozvrhy, interaktivní mapy událostí a možnosti navazování kontaktů, čímž zajistí bezproblémové propojení v průběhu celé akce. Hosté budou mít přístup k mapě akce, budou mít také možnosti exportovat semináře do svých kalendářů a být na ně předem upozorněni.

Veletrh Mirror Hospitality Expo se zavázal nastavit nové standardy pro propojené a pohlcující zážitky z akcí, které odrážejí vyvíjející se prostředí v pohostinství.

Magazín VisitChef je mediálním partnerem veletrhu Mirror Hospitality Expo 2024.

Druhý ročník národního festivalu Makro Czech Gastro Fest, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 Universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky...
Dynamicky vystavěný kongres představí nejlepší slovenské talenty v oblasti nápojů a gastronomie, na pódium pozve i světová barmanská esa. Mirror Hospitality Expo nabídne unikátní sérii akcí,...
Pódium slovenské gastronomické akce GastroLove 2023 v Piešťanech dva dny hostilo kuchařské hvězdy a současně profesionály z gastra a služeb, kteří motivovali kolegy a především mladé lidi a studenty...
Letos bude akce Gastrolove, kterou organizátoři označují za (ne)konferenci, výjimečně dvoudenní. Na pódiu se vystřídá slovenská kuchařská špička, manažeři z gastronomie a hotelnictví budou motivovat...
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se během jednoho květnového víkendu přeměnily na epicentrum všeho, co souvisí s kvalitní kávou. Káva se ochutnávala, propojovala návštěvníky, o kávě se mluvilo.
V bratislavském Radisson Blu Carlton Hotelu se v polovině května uskutečnila ojedinělá akce. Mirror Hospitality Expo nastavilo podobným gastroakcím na Slovensku i v Česku laťku vysoko.
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se od 19. do 21. 5. rozvoní kávou a my přivítáme druhý ročník česko-slovenského kávového festivalu Two Coffee Champs. Těšit se můžeme na neomezenou konzumaci...
Jarní Festival Evolution se vám dostane pod kůži. Mezinárodní festival z oblasti zdravého životního stylu, výživy a osobního rozvoje. Akce, která představí novinky ze segmentu bylinných, účinných...
Trvalo to, ale dočkali jsme se. Po několika letech se v Praze opět uskuteční festival champagne vín La Bouteille de Champagne. 15 vinařů přímo z Champagne přijede osobně představit svá vína a...