Degustace vín v Plzni nastavila nový standard. Česká republika se má na co těšit!

Degustace vín v Plzni nastavila nový standard. Česká republika se má na co těšit!

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Před několika málo dny již tradičně přestavila Premier Wines & Spirits své portfolio vín v Plzni. Hosté měli možnost přechutnat skvěle sestavenou vinnou selekci, na místě byl Phillipp Bründlmayer z Weingut Josef & Philipp Bründlmayer ve Wachau i Céline Machado z Piper-Heidsieck Champagne.

A přesně tímto způsobem slibuje společnost Premier Wines & Spirits, která v České republice zastupuje vybrané značky vín, champagne, ale také destilátů, pokračovat i v nejbližších měsících. Na jejich seznamu následujících destinací jsou další významná místa se zajímavou gastronomií, kam se vyplatí na vína zajít.

„Bylo to velmi příjemné odpoledne strávené s dobrým vínem z celého světa, a to v krásných prostorách Měšťanské besedy v centru Plzně,“ zní spokojené konstatování ze strany pořadatelů degustace. „Vítán byl každý z našich zákazníků, stejně jako kdokoliv ze zájemců z oblasti gastronomie o degustaci našeho portfolia. O hosty se s týmem profesionálů velmi kvalitně postaral i náš hlavní someliér Tomáš Brůha.“

Céline Machado z Piper-Heidsieck Champagne, která na pozvání Premier Wines & Spirits přijela prezentovat unikátní chamagne, včetně ročníkových kousků, přímo z Maison Piper-Heidsieck, nás den před konáním plzeňské degustace o výjimečnosti těchto vín přesvědčila řízenou komorní degustací v Praze. V Plzni na akci přístupné každému profesionálovi, který má o kvalitní víno hlubší zájem, byla mnohem uvolněnější. Céline dokázala návštěvníky o šampaňských vínech informovat stejně kvalitně, přitom neztratila ani kousek z pověstného francouzského šarmu.

A dle všeho si stejně dobře užíval degustační den i Phillipp Bründlmayer z rakouského vinařství Weingut Josef & Philipp Bründlmayer. Aby ne! Jeho vína dělají znalcům vína radost už pěkných pár let. "Dáte si pro začátek osvěžující Grüner Veltliner Lössterrassen 2020 nebo rovnou intenzivnější Grüner Veltliner Ried Moosburgerin 2017?" usmíval se na hosty vinař.

Máte rádi německé rieslingy, francouzský pinot či argentinský malbec? Exklusivní degustace napříč portfoliem Premier Wines & Spirits to všechno přinesla. Z dalších bublin nesměl chybět šampaňský dům Deutz a ani Cava ze slavného španělského vinařství Codorníu. Dle degustace má skvěle našlápnuto třeba Barolo DOCG 2017 z Podere Ruggeri Corsini, stejně jako terroární záležitosti, Rieslingy od Markuse Molitora. Rozhodně doporučujeme při nejbližší příležitosti ochutnat tokajská vína z vinařství Oremus, které patří mezi nejlepší výrobce slavného tokajského vína vůbec a samozřejmě, třeba v závěru, přesedlat na kvalitní, starší portské, o které u Premier Wines & Spirits není nouze.

Plzeňská degustace skvělých vín nasadila laťku hodně vysoko. Jak už samotnými víny, tak exkluzivními hosty, které český milovník vín jen tak nepotká a nemá šanci si s nimi o jejich vínech pohovořit. A zástupci Premier Wines & Spirits slibují více. Dle jejich slov by mělo být v budoucnosti hostů více, a neméně zajímavých. Věříme, že další podobně zajímavé akce jsou v dohlednu, rádi se na ně vypravíme.

Pozn. red.: Aktuálně je následující akce plánovaná na 26. května a o zahraniční hosty přímo z vinařství prý nebude nouze.

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.