TOP 10 nejčtenějších gastročlánků v roce 2022

TOP 10 nejčtenějších gastročlánků v roce 2022

Redakce Redakce foto: Melanie Dunea, VisitChef.com

„Takhle už nemůžu žít svůj život. Skončil jsem… S tímhle jsem skončil. Skončil jsem s vámi, lidi. Každá kapela jednou skončí." Toto jsou slova Anthony Bourdaina v jednom z nejčtenějších článků uplynulého roku na stránkách magazínu VisitChef. A které další jsou s ním v nejúspěšnější desítce, co se čteností týče?

Vybírali jste sami a vybírali k našemu obrovskému potěšení. Selekci nejčetnějších textů bychom si totiž představovali velmi podobně. Nejde o konkrétní jména, ale témata. Samozřejmě jde o Michelin Guide, o špičkové kuchaře a díky vám, našim čtenářům, se navíc jedná o české kuchaře. Nechybí příprava prvotřídních koktejlů, recenze restaurací a reportáže. Na tom všem si velmi zakládáme. Jsou to hlavní důvody, proč vůbec VisitChef vznikl. A prostřednictvím těchto témat chceme skvělou gastronomii stále více popularizovat. I proto se do výběru dostal právě Anthony Bourdain. Tato „kapela“ ještě nekončí, v příštím roce má rozhodně co nabídnout a také nabídne! Buďte s námi u toho. Rok 2022 vypadal v TOP 10 nejčtenějších textech takto:

1. „Bylo to poprvé, co jsem viděl celou restauraci ztichnout.“ Danny „Machete“ Trejo konečně řekl svou story s Anthony Bourdainem

Nedá se říct, že by Danny Trejo a Anthony Bourdain byli zrovna nejlepší přátelé, ale rozhodně byli v pohodě. Tak to alespoň vypadá. A historka o tom, že Bourdain oceňoval Trejovo jídlo, dnes hraničí s mýtem. Jak to tedy bylo doopravdy?

1

2. Nejzdravější koktejly, které si jednoduše namícháte sami

Superosvěžující, jednoduché na přípravu a navíc zdravější, než předpokládáte. 7 drinků, které vám zvednou náladu a ne váhu. Stačí jen pár ingrediencí a jde se na to.

2

3. Je z Ostravy, vede restauraci s michelinskou hvězdou a není to Radek Kašpárek! Kdo to je?

V Ostravě zřejmě fouká vítr tím správným směrem. Město totiž zrodilo už dva šéfkuchaře, kteří pro restaurace získali hvězdu MICHELIN Guide. Jedním z nich je Radek Kašpárek. Víte, kdo je ten druhý?

3

4. Končím! Producenti vzpomínají, jak dramaticky chtěl Anthony Bourdain skončit s Parts Unknown

Televize CNN, domovský kanál populárního pořadu Parts Unknown, zveřejnila klip, v němž kolegové vyprávějí o tom, jak chtěl Anthony Bourdain pořad opustit.

4

5. A je to venku, první alternativa ústřic je na světě!

Společnost Pearlita oznámila, že se brzy můžeme těšit na pultech našich obchodů na úplně první alternativu ústřic.

5

6. K čemu je nám Papilio? Restaurace za Prahou má na michelinskou hvězdu

Otázku na tuto odpověď jsme se pokusili najít ve Vysokém Újezdě, kde nová restaurace pod vedením šéfkuchaře Jana Knedly sídlí. Měl by teď Knedla po deseti letech ve špičkových světových restauracích na vlastní hvězdu MICHELIN Guide? A štve ho, že ji nedostane? Jak tohle dopadne…

6

7. Da Andrea, bratislavský vlhký sen o Itálii

Nepolíbeni aktuální slovenskou gastronomií, dali jsme na radu místních a zkusili jsme „nej“ italskou restauraci v Bratislavě - Da Andrea. Radu, že se máme pěkně obléct, že to není žádná picoška, jsme si vzali k srdci a pořádně se na ten zážitek připravili. Kdybychom přišli nazí, nic by se nestalo.

7

8. Jak vypadají dezerty nejlepšího cukráře světa? Možná se budete divit!

Šéf berlínské restaurace Coda, která má aktuálně dvě hvězdy MICHELIN Guide, René Frank, je skutečný guru dezertů. Jeho sofistikované malé pokrmy na talířích jsou uchvacující.

8

9. Gin&tonic? Pojďte si namíchat něco jiného! Máme pro vás jednoduché recepty na osvěžující drinky!

Když se řekne léto, teplé počasí a k tomu osvěžující drink… Co se vám vybaví? V posledních letech tato kombinace evokuje na první dobrou gin&tonic. Pojďme si to udělat zajímavější!

9

10. Letošní GinFest převálcovaly giny a toniky od Ultra Premium Brands

Pokud jste milovníkem geniálního drinku Gin&Tonic, na letošním GinFestu jste nemohli chybět. Právě v pražské Vile Pellé se představilo to nejlepší, co česká scéna s ginem a tonikem nabízí.

10

Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na Vás v roce 2023!

Tým VisitChef

Nádherná Vila Nova de Gaia se vyjímá na kopci naproti centru metropole a funguje přitom od roku 1890 jako Graham's Lodge. Právě zde zraje všechno portské víno. Každá návštěva zrekonstruovaného...
Večeře o samotě se stává běžným zážitkem. To, čemu jsme se dříve vyhýbali, protože prostě bylo divné jít na jídlo sám, je dnes přirozenou volbou lidí, kteří tráví většinu času svého každodenního...
Deset světových destinací, které by měl v následujícím roce navštívit každý gurmán. Které z nich navštívíte právě vy?
Čtyři hodiny vzdálená německá metropole se může stále pochlubit kávovou scénou, kterou bude ta pražská jenom stěží dohánět. Kam si v Berlíně zajít?
Africké přísloví: Ten, kdo jí sám, nemůže diskutovat o chuti jídla s ostatními.
Pláže jako v Karibiku, fantastická kuchyně a skvělé víno. To a ještě mnohem více naleznete v Apulii, prosluněném rovinatém kraji na jihu Itálie.
Kakao, rýže, ovoce, vanilka, káva a samozřejmě cukrová třtina – to jsou nejdůležitější suroviny pocházející z Červeného ostrova, jak je Madagaskar celkem trefně nazýván. Největší z ostrovů Indického...
Nevelký ostrov Mauricius je známý svými plážemi, překrásnou přírodou a také rumem. Ten je oblíbený díky své vysoké kvalitě a jedinečné chuti. Pokud sem plánujete zajet, rozhodně byste neměli...
Tentokrát si to nanejvýš užijeme, přátelé. Zde zaplesají srdce i chuťové buňky gurmána a na své si přijde i výlety zmožené tělo. Bad Ischl, šarmantní, elegantní město, ležící doslova mezi jezery...