Tři oceány, tři země, jeden rum. Plantation Sealander nabízí v jednom doušku procestovat celý svět

Tři oceány, tři země, jeden rum. Plantation Sealander nabízí v jednom doušku procestovat celý svět

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Nový přírůstek do portfolia rumů Plantation je světoběžníkem, který pro svou výslednou chuť překonal vody tří oceánů. Atlantiku, Jižního Pacifiku a také Indického oceánu.

Dříve malé rodinné společnosti podnikaly daleké cesty přes oceány, aby téměř přes celý svět přivezly ty nejlepší rumy. Přesně takové dobrodružné výpravy nově ztělesňuje novinka Plantation Sealander. Tento přelomový rum hned prvním douškem zve milovníky rumů na pomyslnou cestu kolem světa. Kombinuje totiž to nejlepší ze tří zemí: Barbadosu, Mauricia a Fidži, kde je rum důležitou součástí kulturního dědictví.

Dlouholetý sen Alexandra Gabriela, legendárního master blendera a tvůrce rumů Plantation, a jeho týmu se stal realitou. I Gabriel se pořád vydává na zaoceánské výpravy, objevuje nové rumy, vizionářsky je ladí nebo blenduje, přitom ctí tradice a terroir daného místa, kde se konkrétní rum zrodil.

V každé lahvi Plantatinon Sealander se snoubí průkopnický přístup Plantation s jednotlivými vlastnostmi typickými pro rumy z palíren na ostrovech Barbados, Mauricius a Fidži, kde má výroba rumu hlubokou tradici. Kotlíkové a kolonové rumy z Barbadosu dodávají výslednému blendu eleganci a tóny vanilky. Kotlíkový rum z Fidži zrající v silně vypálených sudech blend obohacuje o strukturu a ovocné tóny. Trojici doplňuje nestařený kolonový rumu z Mauricia, travnatý a bylinný rum z čerstvé třtinové šťávy. Každý ostrov přináší do finálního blendu svou jedinečnost a přispívá k ideální harmonii. Nakonec ještě tento blend dozrává do své výjimečnosti ve Francii v sudech po koňaku Ferrand.

Plantation Sealander má jemné, ale bohaté aroma hrušek, kdoulí, angreštu a jemný kouřový nádech. Jeho chuť je bohatá, s tóny jetelového medu, lékořice, včelího vosku, sušených švestek a karamelového fondánu s vanilkou. Dochuť je dlouhá s přetrvávající chutí pečených jablek, fazolí tonka a sušeného banánu.

Plantatinon Sealander zakoupíte přímo u distributora značky Plantation pro Česko společnosti Ultra Premium Brands, kde najdete celé portfolio této unikátní značky rumu.

Místní legenda praví, že obyvatelé vesnice v regionu La Palma jednoho dne objevili terejovo hnízdo s překvapivým obsahem. Místo vajec se v něm nacházela lahev s nejlepším rumem, jaký kdy pili. Díky...
Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku z ní dělají prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...