Legendární Fernet má pro barmany a manažery barů připravenou novou motivaci

Legendární Fernet má pro barmany a manažery barů připravenou novou motivaci

Redakce Redakce foto: VisitChef.com

Motivovat, inspirovat a ukazovat další možnosti, jak se dá pracovat s oblíbeným bitterem. Společnost Stock Plzeň-Božkov přivádí profíky přímo do své destilérky, kde je nechává objevovat a přitom poodhaluje zákulisí výroby Fernetu.

FerNET Working – slovní spojení, které bude barové profesionály v příštím roce rozhodně zajímat. Společnost Stock Plzeň-Božkov, jež má v portfoliu nepřeberné množství prémiových produktů, totiž pozvedává vnímání legendárního Fernetu na novou úroveň. Kolem této značky hodlá ještě více soustředit gastro profesionály, kteří si z akce nazvané jednoduše FerNET Working odejdou nabití novými informacemi i energií.

Pokud chcete svým hostům nabídnout nové drinky, je dobré začít od základů, tedy tam, kde Fernet vzniká. V malé vesničce Prádlo, nedaleko Nepomuku se pojí silná tradice s dovednostmi jedněch z největších profesionálů českých palíren. Přesně tam a tímto způsobem vzniká bitter, který svými chutěmi už desítky let oslovuje široké publikum. A to nejenom v Česku. Fernet jako značku, za kterou se skrývá tajná bylinná receptura, dlouhá léta znají lidé i mimo náš region.

Nepomuk i Prádlo – obě obce se staly dějištěm FerNET Working. Hosté z gastro podniků se účastnili bohatého programu. Hlavními body harmonogramu byla série edukativních a inspirativních workshopů, masterclass za účasti zvučných jmen z barové scény, jako jsou například Michal Marešovský nebo Peter Bobula. Součástí byla praktická část míchání drinků, a to jak vyladit koktejly (za použití Fernetu a Fernet Bitters Pale a Dark), tak se naučit úplně nové receptury a praktické dovednosti z oboru. Hosté měli také jedinečnou příležitost nahlédnout do výroby a zákulisí výroby Fernetu.

„Bylo skvělé vidět, jakým způsobem se dá Fernet využít při míchání drinků,“ pochvaluje si jeden z návštěvníků tohoto FerNET Workingu. „Začneme pracovat na nových koktejlech, o kterých jsme se tu dozvěděli,“ souhlasí další kolegyně. „Přínosné bylo třeba vidět, jakým způsobem fungují jiné provozy a vidět, jak Fernet vůbec z bylin vzniká,“ shodují se oslovení barmani a manažeři podniků.

O účastníky je skvěle postaráno po všech stránkách, je vidět, že Fernet si svých kolegů považuje. Celá řada profesionálů je stále překvapena, jakým způsobem dochází k výrobě destilátu, kolik se na něj vynaloží energie i umu, a jak dlouho trvá, než je klasický Fernet v podobě, v jaké ho známe, připravený vyrazit do barů, hospod či restaurací.

A jaký likér z rodiny Fernetů nejvíce chutná vám? Fernet Stock Citrus nebo máte raději Original? Ať vaše volba padne na kterýkoli z těchto likérů pod značkou Fernet, bude to pokaždé poctivý bitter, jehož výrobu jsme měli my i hosté v Prádle možnost vidět na vlastní oči. Macerace tajné směsi v destilérce v Prádle trvá několik měsíců, než může po téměř rok trvajícím výrobním procesu ke svým příznivcům. FerNET Working je akcí, která ukazuje, že za hořkobylinným likérem Fernet stojí mnohem víc než jen shot či produkt pro přípravu koktejlů. Jde o hořkobylinný likér, který se může pyšnit nejen svou originální bylinnou recepturou a skvělou hořkou chutí, ale hlavně řemeslnou výrobou, a to u nás lokálně v České republice. Je to především adekvátní partner při každodenní práci barmana nebo číšníka, který chce své řemeslo znát dokonale a nabídnout hostům skutečně plnohodnotný zážitek i zábavu. Díky práci zkušených ambassadorů a profesionálů z oboru ze společnosti Stock Plzeň-Božkov odkrývá značka každým rokem další nové vrstvy a překvapuje svým potenciálem v rámci širší komunity milovníků likérů.

pijsrozumem.cz

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...