Nejzdravější koktejly, které si jednoduše namícháte sami

Nejzdravější koktejly, které si jednoduše namícháte sami

Redakce Redakce foto: se svolením iStock

Superosvěžující, jednoduché na přípravu a navíc zdravější, než předpokládáte. 7 drinků, které vám zvednou náladu a ne váhu. Stačí jen pár ingrediencí a jde se na to.

Gimlet jinak

Jistě, klasický Gimlet, který mimochodem milujeme, je založený na ginu. Tradiční recept se skládá ze tří ingrediencí, tedy ginu, čerstvé limetkové šťávy a cukrového sirupu. Ale ejhle! On se cukrový sirup se bohužel vyrábí z cukru! Nevadí, on se totiž tento sirup dá sehnat i v nízkokalorické variantě. Takže do toho!

Gin&tonic s nízkým obsahem cukru

Existuje něco klasičtějšího než gin s tonikem? Oblíbený, snadno připravitelný nápoj je lehký, osvěžující a vlastně ideální pro každou příležitost. Klasický recept na gin&tonic se míchá jednoduše. Co když má právě ten váš tonik, který máte v lednici až příliš mnoho kalorií? Zde je jednoduchý trik. Stačí polovinu toniku nahradit sodovkou a rozdíl téměř nepoznáte.

Vodka se sodou

Oblíbený drink líných barmanů a taky líných dietářů, kterým se nechce přemýšlet. Vodka se sodou se objednává na baru docela běžně. V názvu je vlastně obsažená celá receptura. Ano, je to jenom vodka a soda. A protože soda je vlastně jenom nasycená voda, jedná se o nejzdravější variantu v kombinaci s vodkou vůbec. Drink můžete libovolně ozdobit limetkou nebo citronem a dostanete tak extra citrusový nádech.

Mojito s nízkým obsahem cukru

Klasické kubánské Mojito se připravuje z máty, bílého rumu a třtinového cukru. Všichni víme, že příliš mnoho cukru není zdraví prospěšné. Tak co si místo toho připravit Mojito s nízkým obsahem sacharidů? Nízkosacharidová verze Mojita je variantou tradičního kubánského highballu a je oblíbeným nápojem všech top trendy podniků po celém světě. Použijte tento recept na mojito s nízkým obsahem sacharidů a dodejte své party trochu kubánské atmosféry.

Připravte si: 8 lístků máty, 1,5 dílu bílého rumu, 7 dílů sody, polovinu limety, umělé sladidlo.

Jak na to: rozmixujte mátu, sladidlo a limetovou šťávu. Přidejte ledovou tříšť, rum, sodu a dobře promíchejte. Dozdobte plátkem limetky, lístky máty, podávejte s brčkem.

Skinny kokosová margarita

Tequila je základ, bez té se neobejdete. Náš nízkokalorický recept na kokosovou margaritu vás ale posune dál. Přitom chuťově to bude stále více než v pořádku! Celé si to totiž namícháme z limetky, tequily a kokosového sirupu bez cukru.

Připravte si: 3 panáky tequily, kokosový sirup bez cukru a šťávu z poloviny limety.

Jak na to: Do šejkru nasypte led tak, aby byla nádoba naplněna zhruba do poloviny. Přidejte 2-3 dávky kokosového sirupu dle chuti, limetkovou šťávu a samozřejmě tequilu, následně dobře protřepejte. Nešiďte to, jednotlivé suroviny se musí co možná nejlépe propojit! Nalijte směs do sklenice a ozdobte plátky limetky.

Margarita s granátovým jablkem a limetkou

Kokosová margarita je bezpochyby TOP koktejl, ale pokud hledáte ještě zdravější alternativu, podívejte se taky na margaritu z granátového jablka připravenou s limetkou a grenadinou. Příchuť grenadiny a šťávy z granátového jablka s kapkou limety dodává klasické margaritě sofistikovanější nádech. Jednoduše do koktejlového šejkru nalejte šťávu z granátového jablka, limetkovou šťávu, tequilu a grenadinu a dobře protřepejte. A to je celé. Podávejte ledově vychlazené!

Meloun, máta, limeta

Meloun je pro mnohé jednou z ikon léta plného slunce. A s čerstvou mátou a s limetkou dostanete přesně ten letní drink, který nutně potřebujete.

Připravte si: Vodní meloun bez pecek, čerstvou mátu, 2 limetky a sodovku.

Jak na to: Meloun nakrájejte na kostičky a odstraňte případná semínka. Rozmixujte kostky melounu a limetkovou šťávu, dokud směs nebude zcela hladká. Skrz cedník a přelijte hotovou melounovo-limetkovou směs tak, ať vám v nádobě zůstane čistá šťáva. Na dno každé sklenice položte pár lístků máty. Abyste zvýraznili chuť máty, použijte muddler neboli drtič na mojito. Sklenice naplňte ledem, pak do poloviny nalijte melounovou šťávu, zbytek doplňte sodovkou. Jemně promíchejte lžičkou, aby se nápoj spojil. Každou sklenici ozdobte tenkým plátkem vodního melounu, snítkou máty a plátkem limetky.

Party může začít!

Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...
Jedna z nejlepších slovenských restaurací s adresou přímo v srdci velehor twistuje tradiční místní suroviny do jídel evropské úrovně. Podnik Franz Josef a jeho degustační menu jsou rozhodně důvodem...