Špičkový gin&tonic? Barmani na pražském ginovém festivalu nabídli hostům to nejlepší

Špičkový gin&tonic? Barmani na pražském ginovém festivalu nabídli hostům to nejlepší

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Tři čtvrtiny populárního koktejlu gin&tonic tvoří právě nealko, tedy tonic. Uvědomujeme si to dostatečně? Před pár dny na GinFestu tuto kombinaci a důraz nejenom na výběr ginu názorně předváděli barmani návštěvníkům. S úsměvem a ve špičkové kvalitě!

Ale jak taky jinak? Gin&tonic je v Česku pevně zakořeněný, a každý, kdo měl šanci jej ochutnat, má na tento koktejl názor. Jak by měl chutnat, jakou vůni od tohoto drinku očekává, jaká ozdoba se k němu hodí… Správných odpovědí je mnoho, ovšem jedno je pro všechny kombinace stejné – kvalitní suroviny. A teď nemluvíme jenom o ginu, důležitý je i správně zvolený tonic.

Na GinFestu se samozřejmě v plné parádě opět předvedla i nejznámější značka - a zároveň průkopník světa prémiových toniců - mixer Fever-Tree, který v Česku distribuuje firma Ultra Premium Brands. Zóna pro milovníky Fever-Tree byla rozhlehlá a komfortní a také plná fanoušků i zájemců o skvělý drink gin&tonic, kteří si umí kvalitu pohlídat.

"Který si dáte?" ptali se barmani kolem Lukáše Hanzla, ambasadora prémiových mixerů Fever-Tree. Fronta, ve které jsme stáli, se rychle krátila, úsměvy na tvářích po prvním napití přibývaly. Postupně jsme ochutnali všechny tři hlavní receptury – Bulldog gin s Fever-Tree Indian tonic, krásně barevný Scapegrace Black gin s opět s Fever-Tree Indian tonic, a třetím nabízeným ginem byla úplná novinka Brockman´s Orange Kiss. V Česku se poprvé tento atraktivní gin představil právě zde - na GinFestu. Barmani jej návštěvníkům připravovali s Fever-Tree Mediterranean tonicem. A nejenom to! Kombinací bylo mnohem více. V nabídce byl parádní drink na bázi Nikka Coffey Gin, rozhodně jste neprohloupili, pokud jste zvolili kombinaci s Mermaid ginem. A nesmíme zapomenout ani na skvělý gin Citadelle! Který si vyberete? Klasický Jardin d'été nebo sáhnete po další totální novince Citadelle Rouge? Do něj se navíc přidává černý rybíz, brusinky, maliny, borůvky a rebarbora... Každý je jiný, každý jinak dobrý. Jeden více bylinkový, další s citrusovým nádechem nebo sušší, jalovcový. Stačilo si jenom vybrat.

Výše vypsaný seznam prémiových ginů z různých zemí a s velmi odlišnými variacemi botanicals, ze kterých byly vyrobené, potvrzuje kvalitu a profesionálně promyšlené portfolio příchutí, které Fever-Tree mixery nabízí. Právě díky těmto prověřeným variantám a příchutím je možné zvolit v podstatě jakýkoli kvalitní gin z tisíců různých světových značek. Správnou kombinaci mezi Fever-Tree mixery bezpečně najdete i vy. To je jeden z nejdůležitějších argumentů, proč je Fever-Tree nejprodávanějším prémiovým mixerem na světě, a podle řebříčku Drinks International je právě tento brand po deváté v řadě volbou č. 1 světových barmanů. Dalším z důvodů, proč použít právě tento mixér, je stoprocentní přírodní složení, žádná přidaná umělá barviva; v tomto nealku nenajdete ani sladidla či konzervanty. Tak se chová lídr na trhu, který udává směr celé kategorie, a tedy i konkurenčním značkám.

Říká se, že právě mixery Fever-Tree najdete v devíti z deseti nejlepších barů světa, a my tomu věříme. Fever-Tree je totiž přesně ta nealko složka, kterou do svého gin&tonicu či jiného drinku můžete použít vždy bez obav a sedne to.

Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku, z ní dělá prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...