První pětihvězda na Slovensku. Hotel Thermia Palace zaujme neobvyklým designem i lázeňskými procedurami

První pětihvězda na Slovensku. Hotel Thermia Palace zaujme neobvyklým designem i lázeňskými procedurami

Redakce Redakce foto: se svolením Hotelu Thermia Palac

Bydleli tu prezidenti Masaryk a Beneš, komik Vlasta Burian, Alfons Mucha i Claudia Cardinale. I po sto letech od otevření je Thermia Palace vyhledávaným hotelem lázeňské destinace.

V rámci velkolepých investičních záměrů zakladatele novodobé tradice piešťanských lázní Ludovíta Wintera byl hotel a s ním i balneologický komplex postaven v letech 1909 - 1912 podle projektu budapešťských architektů Henricha Böhma a Ármina Hegedüse ve stylu vídeňské secese. Na první pohled zaujme nevšedním designem a bohatou výzdobou fasád. Trojkřídlá budova paláce se otevírá směrem k přicházejícímu návštěvníkovi velkolepě řešenými fasádami bočních křídel a připomíná otevřenou knihu. Osově umístěný vstup v centrálním portiku, zvýrazněný sloupy se sochařskou výzdobou, zve k návštěvě interiérů. Fasády jsou obohaceny množstvím oken a rozšířeny o terasy nebo dekorativně zdobené lodžie. K léčebnému domu Irma vede zahradní parter s květinovou výsadbou doplněný fontánou a kamennými sochami zobrazujícími antická božstva.

Muchův obraz

Hotel Thermia Palace, první pětihvězdičkový hotel na Slovensku, je spojen s lázeňským domem Irma, který stojí přímo nad léčivými prameny v Piešťanech. Hosté si zde mohou dopřát více než 60 různých procedur: bahenní zábaly, termální koupele, perličkové koupele, podvodní masáže a další procedury, kvůli kterým do Piešťan přijíždějí návštěvníci z celého světa. Hotel poskytuje ubytování ve 118 komfortních pokojích a apartmánech, má také 2 salonky, Ferdinand a Hubertus, kavárnu Alexander s letní terasou se vstupem do hotelové zahrady a hotelovou restauraci Grand, kde se nachází místní nejcennější umělecké dílo - obraz Alfonse Muchy, Buď pozdraven požehnaný prameni zdraví.

V historické budově hotelu je 111 pokojů včetně 15 apartmánů. Pokoje jsou rozděleny do 5 různých kategorií od základní kategorie Comfort až po kategorii Deluxe Suite. Zajímavostí hotelu je, že každý ze 111 pokojů je jedinečný svou velikostí, tvarem, typem okna nebo balkonu a výhledem. To znamená, že žádné dva pokoje nevypadají stejně. Pobyt v hotelu Thermia Palace je proto pokaždé originální a jiný. Velikost pokojů se pohybuje od 13 do 60 m2. Návštěvníky při prohlídce provází také jeden ze symbolů lázní a hotelu - páv, ať už v podobě pavího peří na kobercích nebo páva na vitráži.

Po lázních kavárenský život

Lázeňské služby hotelu Thermia Palace jsou známé po celém světě. Na dosah zde mají hosté přírodní prameny termální minerální vody, k dispozici je masážní lázeň, nechybí prvotřídní wellnes. Velkou klasikou na hosty dýchne kavárna Café Alexander s barovým pultem ve stylu Art Deco, za kterým nedávno hostoval barman a barista Rastislav „Raasty“ Kasár. Café je společenským centrem hotelového dění a zahradní sezení u něj je okouzlující.

Na oběd či večeři si po skleničce bublinek zajděte do stylového Grand Restaurantu. Tyto prostory jednoznačně patří k nejzajímavějším architektonickým prvkům hotelu. O to více potěší, že všechna jídla hotelové kuchyně jsou podávána právě v tomto stylovém prostředí, které díky nádherně zařízenému interiéru vyzařuje pocit elegance a vznešenosti. Nejzajímavějším prvkem restaurace je zmíněná slavná olejomalba Alfonse Muchy. Hotel je na obraz pyšný stejně jako na termální prameny a v kombinaci s pětihvězdovými službami, skvělou adresou na Lázeňském ostrově i atraktivními eventy je Therma Palace právem nejvyhledávanějším hotelem široko daleko.

Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku, z ní dělá prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...