Tipy a recepty, jak zazářit s koktejlem, i když nejste profesionální barman

Tipy a recepty, jak zazářit s koktejlem, i když nejste profesionální barman

Redakce Redakce foto: se svolením Warehouse #1

Na dobrý drink nemusíte jen do vyhlášeného baru, stylové koktejly si snadno můžete připravit v pohodlí domova. Vězte, že vybavit si domácí bar nemusí být žádná věda, a příprava drinků, které budou ze skleniček mizet takřka samy, tak bude pro vás úplnou hračkou.

Jak už to bývá, kvalita je základ, a proto se vyplatí soustředit se na ni. Zárukou chuťově perfektně vybalancovaných koktejlů jsou rumy Plantation a mixery Fever-Tree.

Pro rumy Plantation je charakteristická jejich rozmanitost, lze tak bez nadsázky říct, že každý si v široké nabídce najde svou srdcovou záležitost do míchaného drinku, ale i k samotnému popíjení. Plantation rodina čítá rumy suché i sladší, navíc z mnoha koutů světa. Objevování krás jednotlivých oblastí prostřednictvím lahodného rumu má tak dveře dokořán.

Vedle prémiového destilátu se při výbavě svého domácího baru zaměřte na výběr kvalitních mixerů. Jejich úlohu není radno podcenit, a to zvlášť tehdy, tvoří-li podstatnou část drinku. Kvalita je stěžejní pro výslednou chuť koktejlu a výběr toho nesprávného může pokazit zážitek ze skvělého drinku. Zárukou jsou mixery Fever-Tree, na jejichž výrobu jsou použité jen ty nejkvalitnější suroviny. Základní varianty Indian Tonic, Ginger Beer, Mediterranean a úplná novinka Blood Orange Ginger Beer jsou navíc nově k dostání v půllitrovém balení, což je ideální velikost pro váš domácí bar!

Co nesmí ve vašem domácím baru chybět

Koktejl Platonic zvládnete, je to rum Plantation 3 Stars + Fever Tree Indian Tonic

Ikonický bílý rum Platonic 3 Stars rumoví fanoušci rádi ochutnají i samotný, tato „tříhvězda“ je ale proslulá jako základní stavební kámen každého baru. Jak už jeho jméno napovídá, spojuje v sobě 3 rumové legendy. Rum z Barbadosu dodává tomuto blendu plnou a vyváženou chuť, Trinidad přidává eleganci a Jamajka chuť podtrhuje výraznou strukturou. To, že bílé rumy dodávají koktejlům pouze sílu alkoholu, je pohled, který už dávno neplatí. Kvalitní bílý rum dokáže nabídnout mnohem více a jeho charakteristiky dodají míchaným nápojům jedinečné kouzlo. Platonic 3 Stars je toho důkazem.

K dostání je na www.warehouse1.cz za 450 Kč.

Mít k sobě perfektního parťáka si přeje každý a perfektně sehranou dvojku můžeme najít i ve světě míchaných drinků. K rumu Plantation 3 Stars se skvěle hodí prémiový Fever-Tree Indian Tonic. Vyznačuje se dokonalým spojením jemných chutí, zejména ručně lisovaného oleje z mexických hořkých pomerančů, chininu nejvyšší kvality z Konga a pramenité vody.

Novinka v půllitrovém balení je dostupná https://www.warehouse1.cz za 60 Kč.

Drink Plantation Stormy znamená Plantation Original Dark + Fever-Tree Ginger Beer

Charakter, intenzita a styl. Takový bývá první dojem z rumu Plantation Original Dark, který v domácím baru nemůže chybět. Je blendem dvou rumů ze dvou rumových velmocí – Barbadosu a Jamajky. Jejich odlišnost vytváří ve výsledném Plantation Original Dark perfektní souznění, které se stává dokonalým základem pro stylové koktejly.

K dostání je na www.warehouse1.cz za 470 Kč

Tuto tmavou rumovou lahůdku skvěle doplní Fever-Tree Ginger Beer, jehož chuť tvoří tři odlišné druhy zázvoru, z Pobřeží slonoviny, Indie a Nigérie. Receptura se zakládá na používání samotných kořenů těchto druhů zázvorů, které se 24 hodin vaří ve vodě s cílem dosáhnout vyšší intenzity chuťového zážitku. Na patře není sladký a má hluboký, dlouhotrvající charakter. Dokonale se snoubí s Plantation Original Dark v koktejlu Plantation Stormy.

Nové půllitrové balení je dostupné na www.warehouse1.cz za 60 Kč.

Plantation Grande Réserve: Pro velké momenty

Ozdobou domácího baru bude rozhodně Plantation Grande Réserve! Ve vašich koktejlech se bude vyjímat přímo skvěle, ale je také jedinečným adeptem na popíjení rumu samotného. Exotický Grande Réserve je blendem různých rumů z Barbadosu, které zrály nejdříve v Karibiku a poté ještě rok ve starých francouzských sudech ve Francii. Voní po grilovaném kokosu, vanilce a tropickém ovoci. Má vyváženou a komplexní chuť, ve které ucítíte tropické kandované ovoce se smyslnými vanilkovými tóny, jejichž bohatost je perfektně doplněna tóny čerstvého ovoce.

Tento skvělý rum je k dostání www.warehouse1.cz za příjemných 570 Kč

Plantation XO 20th Anniversary: Největší dárek

Napněte plachty a vydejte se za exkluzivním rumovým zážitkem! Vlajkovou lodí portfolia rumů Plantation je Plantation XO 20th Anniversary. Jeho název odkazuje na příběh jeho vzniku. Byl vytvořený k 20. výročí Alexandra Gabriela, klíčové osoby rumu Plantation a významného odborníka světa rumu, v pozici master blendera. Byl překvapením a dárkem od jeho zaměstnanců, kolegů. Je blendem velmi starých rumů charakteristických pro Barbados. Jeho obliba neupadá, sklízí úspěchy i po více než 10 letech, které uplynuly od jeho představení. Užijte si ho samotný, za horkých dnů i na ledu.

Exkluzivní rum zakoupíte na www.warehouse1.cz za cenu 930 Kč

Obliba rumů Plantation celosvětově stoupá, což potvrzuje i jejich umístění v žebříčcích reportu magazínu Drinks International (2023 Drinks International Annual Brand Report). V rumové kategorii stojí rumy Plantation „na bedně“ v obou sledovaných ohledech: jsou druhými nejvíce prodávanými rumy a třetí nejoblíbenější značkou rumu. Světoví barmani se ve svých hodnoceních shodli, že rumům Plantation patří i místo v žebříčku TOP 10 Volby barmanů. O argument víc, proč jimi doplnit i váš domácí bar. Více informací na Facebooku a Instagramu značky Plantation Rum.

Úspěchy slaví i značka Fever-Tree! Umístila se jako nejprodávanější i nejvíc trendy značka v kategorii toniků, a to již devátý rok v řadě.

 

Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku, z ní dělá prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...