Seznam World’s 50 Best Restaurants 2022 bude zveřejněn 18. července v Londýně

Seznam World’s 50 Best Restaurants 2022 bude zveřejněn 18. července v Londýně

Redakce Redakce foto: se svolením The World's 50 Best Restaurants s Geranium

Plánované udílení v Moskvě padlo. Zástupci World’s 50 Best Restaurants oficiálně oznámili, že letošní slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v Londýně, a to v pondělí 18. července na historickém trhu Old Billingsgate. Favority na první příčku jsou restaurace Geranium a Lima.

K návratu do Londýna dochází u příležitosti 20. výročí udílení cen s ohledem na rozhodnutí, které bylo přijato před několika týdny. Původně se totiž mělo slavnostní udílení konat v Moskvě. Vedení rozhodlo, že se tak v důsledku ruské invaze na Ukrajinu nestane.

V Londýně se akce konala už v letech 2003 až 2015. Exkluzivní program akcí pořádaných po celém městě vyvrcholí slavnostním předáváním cen World’s 50 Best Restaurants. To se uskuteční v Old Billingsgate, bývalém rybím trhu hlavního města s výhledem na řeku Temži a most Tower Bridge.

William Drew, Director of Content soutěže The World's 50 Best Restaurants, řekl: „Jsme nadšeni, že můžeme oznámit dlouho očekávaný termín udílení The World's 50 Best Restaurants Awards 2022 na tak ikonickém a historickém místě Londýna. Nemůžeme se dočkat, až se světová gastronomie opět sejde v plné sestavě, a také až se se světem podělí o neuvěřitelný vývoj londýnské restaurační scény."

Mezi hlavní body programu v Londýně bude v polovině července patřit řada klíčových akcí, jako jsou fórum #50BestTalks, show šéfkuchařů představující nejlepší produkty a kuchyni z Velké Británie, očekávaný mediální kulatý stůl Meet the Chefs a samozřejmě samotné předávání cen plus odhalení samotného seznamu The World's 50 Best Restaurants pro rok 2022. Zmíněné speciální vydání #50BestTalks se zaměří na umění pohostinství pod názvem „Bring the Magic!" a představí některé z nejinspirativnějších a nejvlivnějších restauratérů současnosti.

Novinkou letošního ročníku je série 50 Best Collaboration Dining, v rámci které se přední londýnští šéfkuchaři a restaurace spojí s hostujícími šéfkuchaři 50 Best z celého světa, aby vytvořili menu na míru pouze pro tento večer. Kdo v této prestižní skupině bude, se prý dozvíme brzy.

Červencovému programu akce bude předcházet také vyhlášení několika individuálních ocenění, včetně cen Champions of Change, The World's Best Female Chef Award sponzorované společností Nude Glass, Licor 43 Icon Award a American Express One To Watch Award.

Na akci 50 nejlepších restaurací světa 2021, která se konala ve flanderských Antverpách, byla nejlepší restaurací světa vyhlášena Noma v dánské Kodani. Současná inkarnace restaurace Noma je nyní součástí síně slávy bývalých restaurací č. 1, a proto se v žebříčku pro rok 2022 a další roky nebude moci objevit.

I proto jsou favority na zisk letošního ocenění restaurace Geranium v dánské Kodani nebo Central v peruánské Limě.

Zdroj: foodandwinegazette.com

Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...
Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt? Nenechte se zaskočit dospělými koledníky a kromě obarvených...
Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...