Maximální relax a luxus pár minut od Bratislavy

Maximální relax a luxus pár minut od Bratislavy

Ján Chovanec Ján Chovanec foto: se svolením Šimák Zámku

Už zvenčí vám bude jasné, že na vás čeká naprosto jiný svět. Šimák Zámok je původně hrad ze 13. století, následně přestavěný na zámek. A pro znalce může s přehledem znamenat synonymum komfortu.

Od rozlehlých apartmánů, přes wellness, až po dvě restaurace náležející k tomuto místu. Slovenský Pezinok je destinací, kam se vyplatí vyrazit.

Plán je jasný – užít si to. Bratislavu tentokrát objíždíme, zdálky mávneme na známé bary a restaurace slovenské metropole, a skrze vinařskou oblast, která spadá pod město Modra, míříme do Pezinku. Na zámek.

Vstup na nádvoří je ještě v pohodě, je to zámek, nádvoří je upravené, schodiště nové. Tady někde se na hosty od ucha k uchu usmíval rapper Rytmus, když si přesně v těchto místech bral za ženu modelku Jasmínu Alagič. Ano, Šimák Zámok má svůj byznys zčásti založený i na svatbách, ale nabízí toho mnohem víc. Toto místo si vyberete, když nechcete být rušeni okolním světem, když chcete soukromí, když chcete pořádat exkluzivní kongres nebo máte v plánu privátní jednání. Vyberete si ho, pokud máte v plánu zažít pár dní spojených s relaxem, a to i s tím aktivním. Okolí k tomu vybízí. Ale k tomu se ještě dostaneme.

Po zámeckém nádvoří na vás zapůsobí i recepce. Obrovské prosklené plochy oken propůjčují tomuto místu nádech luxusu a jeho elegantní kusy nábytku jsou jakoby doplňkem, dotvářejícím dojem výjimečnosti tohoto místa. A ono výjimečné skutečně je.

Je tu ticho, na zámku panuje soukromí, a i když je design interiérů okázalý, nepůsobí na vás na první dobrou honosně, dominantní je akcent na servis hostům. 120 lůžek rozdělených do několika druhů prvotřídních pokojů a apartmánů, nic není opomenuto. Vše je nastavené tak, aby se tu hosté cítili jako v bavlnce. Výtah vás zaveze do pater, která jsou zhusta zdobena obrazy přímo ze sbírky osvíceného investora a majitele Štefana Šimáka, po jehož smrti celý komplex spravují jeho dva synové. Mimo to je zde k vidění nádherná sbírka historických motocyklů a další srdcovka – zámek ukrývá i unikátní Galériu uměleckého skla.

Ubytujte se podle svých představ a požadavků. Můžete mít dvoulůžkový pokoj Premiere o rozloze 30 m2 s velkou koupelnou a výhledem na zámecké nádvoří, nebo se rozhodněte třeba pro ten největší - Royal apartment, který na svých 104 m2 nabízí nadrozměrné postele ve dvou ložnicích, velkou vířivku a privátní saunu. Mimochodem, osmdesátimetrová terasa náleží právě k tomuto apartmánu.

Pokud se ale chcete cítit pořádně zámecky, doporučujeme Tower suite s velkolepým obývacím pokojem a kruhovou ložnicí s výhledem do tří stran. Koupelna je rozlehlá tak akorát, zdi široké, a nábytek, včetně mramorového stolku, okázalý. To pravé místo pro nerušený odpočinek, když chcete  alespoň na chvíli vypnout.

Až vás to na pokoji na chvíli omrzí, Šimák Zámok nabízí několik dalších atrakcí. V první řadě má zámek vlastní vinařství a přímo pod budovou hodně velké sklepy plné vína, které jednoduše musíte navštívit. Ochutnejte místní šumivé víno Sekt OPUS brut či nature, ročník 2019. Kouzlem klasické champagne výroby vás dokáže sám od sebe přemluvit na další láhev. Posedět a vychutnat bílé nebo červené můžete přímo ve sklepech, není ale problém zajít do přilehlé Zámocké viechy (hodně oblíbené i u místních), kde si k vínu objednejte třeba paštiku z domácích jater, hovězí tatarák nebo jelení líčka dušené na frankovce. A určitě ochutnejte místní brynzové halušky. To je prostě nutnost.

Další volbou, jak si vychutnat zámecká vína, je zajít si do místního luxusního Palffy restaurantu, kde vám k pokrmům od předního slovenského šéfkuchaře Martina Nováka napáruje vína přímo sommelier. Zde hodně záleží na sezoně, kterou kuchyně špičkového šéfa zámeckého gastra respektuje stejně jako lokálnost. Můžeme vám ale především doporučit, ať selekci vašeho degustačního menu necháte na nich. Budete příjemně překvapeni.

Už jste naladěni? Tak si nezapomeňte do svého zámeckého diáře někam vepsat taky wellness! Do velkorysé vířivky se vejde bez problémů celý team včetně lodivoda, hned za rohem je finská i infra sauna, užijte si i horkou páru, než se ponoříte do kádě se studenou vodou. V nabídce je několik druhů masáží a celý luxusní prostor si dokonce můžete pronajmout privátně. Pak už jenom stačí zavřít oči, poslouchat ticho, vodu ve vířivce a cítit se… Jako na zámku.

Jako malý poskakoval kolem maminky v kuchyni, koukal jí pod ruce, ale nikdy se vaření nevěnoval. Kuchařské ambice neměl ani na vysoké škole, ale bavily ho burgery. Nyní je Petr Pavlů alias Pedro se...
Místní legenda praví, že obyvatelé vesnice v regionu La Palma jednoho dne objevili terejovo hnízdo s překvapivým obsahem. Místo vajec se v něm nacházela lahev s nejlepším rumem, jaký kdy pili. Díky...
Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku z ní dělají prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.