Nejčtenější články roku 2023 aneb co vás letos nejvíce zajímalo z barových pultů

Nejčtenější články roku 2023 aneb co vás letos nejvíce zajímalo z barových pultů

Redakce Redakce foto: VisitChef.com

Rumy a champagne, ale také káva a nealko koktejly. Zde jsou nejčtenější články o nápojích roku 2023.

Jedno je jisté, gastronomií žijeme nejenom my, ale také vy. Letošní gastronomický rok byl plný nejenom očekávání, ale i kontroverzí, názorů, ovšem i rozmanitých chutí a nedotažených vizí. VisitChef byl u toho a vy s námi také. Přinášíme vám dva žebříčky nejčtenějších článků letošního roku. První z nich, který už jsme na stránkách VisitChef publikovali, je zaměřený na restaurační provozy. Tento druhý je neméně důležitý, vypovídá totiž především o nápojovém segmentu.

TOP 10 článků o nápojích a barech

1. Bublinky z Itálie i tichá vína z Moselu. Olomouc má za sebou prezentaci portfolia špičkových vín

Tomu se říká oslava skvělých vín! Zástupci vinařství z Rakouska, Německa, Itálie i Francie se v Olomouci představili, ať už v tekuté formě nebo osobně. Nechyběla ani vína z Čech a Moravy.

2. Nealkoholické koktejly, které si jednoduše namícháte sami

Chcete si dopřát nějaký čas bez alkoholu, ale bojíte se, že to bez skleničky nebo drinku nezvládnete? Zde jsou tipy na skvělé nealkoholické drinky, které si doslova zamilujete.

3. Two Coffee Champs: Česko-slovenský kávový festival představí v Bratislavě na 50 pražíren výběrové kávy

Prostory bratislavské Nové Cvernovky se od 19. do 21. 5. rozvoní kávou a my přivítáme druhý ročník česko-slovenského kávového festivalu Two Coffee Champs. Těšit se můžeme na neomezenou konzumaci kávy v podobě nápojů na bázi espressa, ale i filtrované kávy, na kávové profesionály, kteří rádi odpoví na všechny naše zvídavé dotazy, dobré jídlo a skvělé pivo.  

970 210 chceme michelin cover

4. Francouzský gin par excellence se rodí v Château

Jak byste pojmenovali gin, který vás překvapí, nakopne, osvěží a k tomu všemu i udiví? Gin&tonic si umíme namíchat z různých druhů ginů, ale jenom díky jediné značce se můžete cítit zároveň součástí francouzské elegance, ale také extravagance.

papilio 1

5. Miloš Danihelka: Každá sklizeň v Champagne je jiná. Z letošní se můžeme těšit na perfektní, svěží, šťavnatá vína, dočkáme se jich v roce 2028

„Proč jezdím každý rok na sklizeň do Champagne? Mimo jiné určitě pro můj zápal a vášeň pro region Champagne a tamní vína. Mám touhu tam být, znovu tam vše vidět a zažít, ovonět a ochutnat,“ říká přední český odborník na champagne Miloš Danihelka ve speciálním rozhovoru pro VisitChef k celosvětovému Dni Champagne.

 dsf3290

6. Teplý tonic


Jejich stánek s nápoji stál na trzích kousek od stánku se svařákem. Netrvalo moc dlouho, než se prodejci svařeného vína přišli zeptat, cože to vlastně prodávají. Prý lidé chodí kolem a hodně si drink pochvalují. Pokrčili rameny, no přece horký gin&tonic.

970 210 chceme michelin cover

7. Slivovice se pije tak, že se dopíjí!

Toto heslo jste mohli slyšet, pokud jste měli to štěstí a byli pozváni na první oficiální degustaci prémiové 15leté slivovice Family Reserve do pražského Muzea slivovice společnosti Rudolf Jelínek.

alcron 03 2023 99 cover

8. Barbados – ostrov snů a ráj rumařů

Nebližší ostrov Karibiku dokáže uhranout několika různými způsoby. Vyberte si – dokonalé pláže, průzračná voda, ve které nešnorchlovat by bylo hříchem, průměrná roční teplota 30 °C nebo výjimečný rum.

alma 1

9. Alkohol v BIO kvalitě pro vychutnávání. PRG Spirits jsou oficiálně na českém trhu

Karlovarský filmový festival, pražský Gin Fest nebo třeba pop-upy a několik špičkových barů. To vše má jedno společné – relativně mladou berlínskou značku alkoholu PRG Spirits. V nejbližší době o ní hodně uslyšíte a na mnoha místech budete mít možnost spirity také ochutnat. Samotná story je ale ještě zajímavější.

bachur new.1280x720c

10. Jedinečná záležitost. Nikka Perfect Serve má své finalisty. U soutěže si vyzkouší disciplíny, které nikde jinde neuvidíte

San Francisco volá! Právě v tomto americkém městě se letos uskuteční globální finále Nikka Perfect Serve. Předchází mu patnáct regionálních finálových večerů, ze kterých vzejde reprezentant země. A Česko je jednou z nich. Kdo ho bude reprezentovat?

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...