Hřích č. 6: obžerství v Las Vegas

Hřích č. 6: obžerství v Las Vegas

Redakce Redakce foto: Archiv restaurace, Louiie Victa

Pokud někdo pochyboval o znovuotevření slavného Bacchanal bufetu v hotelu Caesars Palace, již nemusí. Hotel vytáhl všechny triky, aby největší bufet v Las Vegas vrátil zpět, a byl ještě lepší než kdykoli předtím. Bufet Bacchanal s rozlohou 2 300 čtverečních metrů a 600 místy k sezení byl znovu otevřen!

A na co se přišli podívat davy netrpělivých hříšníků? Od loňského března, kdy stát nařídil zavřít restaurace v rámci boje s virem COVID-19, prošlo devět otevřených interaktivních kuchyní a interiér kompletní rekonstrukcí v hodnotě 2,4 milionu dolarů. Změna se také dotkla bufetových stolů, kompletního vybavení prodejních ploch a povrchů stropu i podlahy. Designér Tetsuo Aoyagi, který nyní působí v tokijském studiu MUKU Design Studio, byl v roce 2012 původním autorem bufetu za 17 milionů dolarů (náklady za 200 metrů čtverečních). Ten se vyznačoval přírodními texturami a materiály, jako je sklo a kámen, které navozují dojem ledové jeskyně, hor apod.

Náklady 100 milionů dolarů  

Restaurace nyní nabízí více předem sestavených pokrmů, což by mělo být charakteristické pro modernizovaný bufet. "Chtěli jsme udělat jídla v restaurační kvalitě, a to vidíte hlavně na kombinacích miniaturních pokrmů," říká Jennifer Murphyová, šéfkuchařka Caesars Palace. "Ty by mohly být zastoupeny na kterémkoli našem menu v kterékoli z našich restaurací zde v hotelu Caesars Palace."

Ale pokud někdo stále hledá jídlem přetékající talíř, tady má stále možnost. "Chtěli jsme zachovat ten zážitek z opulentní večeře nebo oběda, o kterém bufet je, prostě možnost vrátit se ke stolu s plným talířem," říká Murphy a zároveň zdůrazňuje, co všechno je nové.

Před pandemií se v bufetu střídal seznam 30 vybraných jídel šéfkuchaře a nyní se podle Murphyové budou měnit jen úplné novinky. Těch je celkem 100 a budou se představovat hostům postupně. "Máme katalog receptů, které časem představíme, ale chceme prostě realizovat jen to nejlepší," říká. A asi to opravdu umí, za necelý rok od otevření přivítala restaurace miliontého zákazníka!

Na svá místa se vrátilo pětašedesát zaměstnanců, protože bufet, který obvykle servíruje snídaně, obědy a večeře sedm dní v týdnu, prozatím zůstává u omezeného provozu večeří do 22:00 hod.

V zadní části se čínský jídelní lístek dočkal vylepšení, vedle něj se objevila korejská jídla - krátká žebírka Kalbi, japchae a banchan. Své zastoupení zde má i thajská, vietnamská, laoská a filipínská kuchyně, včetně adobo, stejně jako vylepšený prostor pro přípravu sushi.

Vegetariáni a vegani zažijí (taky) obžerství

Bacchanal bufet nyní nabízí více než 100 bezlepkových, veganských a vegetariánských položek, které jsou označeny na cedulkách nad pokrmy. Zákazníci si mohou naskenovat QR kód a zjistit, kde se jednotlivé pokrmy podél linky nacházejí. Rolka z palmových srdíček je veganskou variací na humří rolku, první strávníci si také oblíbili rajčatový tatarák a mrkvovo-kokosové gazpacho. "Kdybyste chtěli, můžete se tu vlastně stravovat velmi zdravě. Ne že by to lidé chtěli. Proč byste to dělali? Ale můžete. Ta možnost tu je," říká Murphyová.

Nová mezze stanice zahrnuje vše od baba ganoush po lebneh a hned vedle si můžete dát virgin sangrii. Pizzy v římském stylu nahradily ty newyorské. Bufet se rozšířil z italských jídel na více středomořských chutí - shakshuka, gyros, polenta. "Trochu jsme to promíchali, aby to nebyly jen lasagne s červenou omáčkou a kuře zapečené s parmezánem," říká Murphyová.

V latinskoamerické sekci už nejsou tacos à la minute, elote (mexická grilovaná kukuřice se sýrem) ve čtyřech variantách byla vyměněna za Takis a Flamin' Hot Cheetos. Namísto toho jsou nyní street tacos servírovány v různých kombinacích rovnou na talíře.

V přední části bufetu se nacházejí super taháky - tři carvingové stanice s celým prasátkem, hovězími prime žebírky a ceviche (rybí specialita z Peru). Maso se udí na novém argentinském otočném grilu, dřevo se zde používá z bílého dubu. Jedna z novinek, křepelka grilovaná na chipotle, je vystavena na špízech hned vedle grilovaných bbq kachních křídel a křepelek grilovaných na dřevěném uhlí.

Hřebenatky, ústřice za tepla a za studena, krevetový koktejl, humří klepeta a krabí nohy – to vše si můžete dát jen tak. Chobotnice grilovaná na kurkumě s omáčkou XO, losos z cedrového prkna, sladká kukuřičná polévka s kraby a krevetami s krupicí a citronovou trávou, zázvorem a polentou s příchutí thajského kari, to už pro vás předem připraví a naservírují na talíř kuchaři.

Za běžný večer se v bufetu prodá 12 hovězích čtvrtí na bbq žebírka a 230 kilogramů krabích nohou.

Na milovníky sladkého se samozřejmě nezapomnělo, a tak se vedle kandovaných jablek krčí košíčky s příchutí slaného karamelu nebo ube (filipínská bábovka purpurové barvy). Jednu stranu čtvercové stanice uprostřed bufetu zabírají zcela přírodní želatinové bonbony s pečeným banánem a dulce de leche nebo belgická čokoláda. Stanice s palačinkami nemůže chybět a udělají vám je na počkání. Asijské příchutě, jako je zelený čaj, mangová lepkavá rýže a vietnamská káva, oslovují asijské turisty, které Caesars Palace v resortu bedlivě vyhlíží.

Další novinkou je prezentace wagyu hot dogů a humří bisque (polévka z mořských plodů), které se podávají z pojízdných vozíků putujících po bufetové restauraci.

Restaurace nyní přijímá pouze online rezervace namísto dlouhých front a ihned po znovuotevření je plno na dva týdny dopředu. "Dnes jsem udělala tu chybu, že jsem šla domů o něco dříve a hned mě bombardovalo dvacet lidí, zda jim nezařídím místo u stolu," říká šéfkuchařka Murphyová.

Ceny zůstávají stejné jako před pandemií - 64,99 dolaru za osobu, ale otevírací doba se prozatím smrskla na 16:00 - 22:00 hodin - čtvrtek až pondělí. A pozor, máte na to jen 90 minut!

"Měli jsme 14 měsíců na to, abychom bufet kompletně předělali a přišli s novými způsoby servisu v tomto stylu. A myslím, že se nám to díky nabídkovým vozíkům a novým položkám, které vidíte v novém prostředí, podařilo," říká Murphyová. "Mám pocit, že mohu s jistotou říct, že je to nejlepší bufet na celém světě."

Místní legenda praví, že obyvatelé vesnice v regionu La Palma jednoho dne objevili terejovo hnízdo s překvapivým obsahem. Místo vajec se v něm nacházela lahev s nejlepším rumem, jaký kdy pili. Díky...
Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku z ní dělají prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...