Gin&tonic? Pojďte si namíchat něco jiného! Máme pro vás jednoduché recepty na osvěžující drinky!

Gin&tonic? Pojďte si namíchat něco jiného! Máme pro vás jednoduché recepty na osvěžující drinky!

Viktor Šolc Viktor Šolc foto: se svolením VIKEZA gastro a Double Dutch

Když se řekne léto, teplé počasí a k tomu osvěžující drink… Co se vám vybaví? V posledních letech tato kombinace evokuje na první dobrou gin&tonic. Pojďme si to udělat zajímavější!

Upřímně, legendárnímu koktejlu gin&tonic fandíme, jak jinak... Vikeza Gastro pracuje s jedním z nejlepších toniků na trhu, a to s Double Dutch. Ale máme pro vás mnoho dalších skvělých letních drinků, které si v pohodě zvládnete připravit na balkoně, BBQ party nebo na cestách, třeba v kempu. Prostě kdekoliv a nemusíte být super barman s praxí. Tohle krásně zvládnete i vy!

Na všechny drinky doporučujeme používat odměrku pro správné dávkování destilátu.

Když milujete pink gin

Když už jsme u toho, máte rádi růžový gin? Zkuste místo toniku spojení s hodně originální limonádou Eizbach Rose. Je z růžových květů a právě díky ní má náš drinku úžasnou vůni i barvu. Je sladší, svěží a stačí jen led, citrus a plátek z okvětních lístků růže. Nebojte se, jsou jedlé, jen si před použitím ověřte, že nejsou chemicky ošetřené. Použijte lístky květu růže třeba z vlastní zahrady nebo ze zahrady známých, u kterých jste si jisti, že na rostliny nepoužili žádný chemický přípravek.

Váš osobní Bazalkový spritz

Neotřelé a skvělé spojení bazalkovo-zázvorové limonády s proseccem. Ideální poměr je 1:1, trochu ledu a to vše do vinné sklenice. Buďme fér, v létě, třeba někde na chalupě není vždy ideální sklenice po ruce, ale ta na víno je více než vhodná. Přidejte limetku a čerstvou bazalku jako ozdobu a cool drink je na světě!

 

Paloma je zpět!

Paloma, slavný osvěžující letní drink z padesátých let, prostě klasika, se vrací na výsluní. A jak to s ním vlastně je? Paloma španělsky znamená „holubice". No a jak to tak někdy bývá, některé věci, tedy i klasické drinky, se k nám vrací stejně jako dobré holubice. Buďte o krok napřed a namíchejte Palomu svým přátelům už letos! Příští léto totiž bude zpátky v plné síle. Tento (prozatím) lehce zapomenutý koktejl je spojením Double Dutch grepové sody, tequily Altos, limetky a ledu. Snadné, rychlé a osvěžující!

A když už jsme u tequily Altos, máme pro vás ještě jeden tip. Pokud milujete koktejl Margarita, zkuste jej jednoduše namíchat s Double Dutch Cucumber Margarita with Chilli Soda. Ta je pro teqilu přímo stvořená!. Stačí jen zmíněná tequila, Double Dutch, limetka a led. Díky Double Dutch Cucumber Margarita with Chilli Soda má připravený koktejl příjemný začátek okurkových tónů, které přecházejí do lehké štiplavosti z chilli. A k tomu tequilla Altos… Vřele doporučujeme!

Buďte za hvězdu

Lillet Blanc a svěží Balis Basil je jednoduše vynikající kombinací. Nic silného, nic těžkého, přitom vytváří nejen chuťový wow efekt. A zelená barva drinku ve skleničce kromě jiného přitahuje snad všechny pohledy v okolí. Buďte za hvězdu! V restauraci nebo na příští zahradní party… Ten nejlepší drink je ve vaší skleničce!

 

Osvěžující koktejly s vodkou

Máte raději drinky na vodce? Co takhle Cosmo? Nebo radši Bloody Mary? A co si je namíchat o něco zajímavěji, třeba víc do bylinek? Tak to vezmeme postupně.

Cosmo drink, je variací na klasický drink Cosmopolitan. My vám přinášíme jeho delší a možná i svěžejší variantu díky spojení brusinky a prémiové vodky Absolut. Co budete potřebovat? Sklenici, led, Balis Cosmo - Brusinka & Rozmarýn a samozřejmě vodku Absolut. Ano, tak snadné to je! Spojením těchto ingrediencí si vytvoříte svěží letní nápoj. 

Dáte si Bloody Mary? Double Dutch nabízí vylepšenou alternativu této legendy, která by vám mohla chutnat víc a pro letní dny se hodí více. Značka Double Dutch proto pro tento drink přímo vyvinula Bloody Mary sodu. Má rajčatový základ, který je doplněný o známou kořenitost pepře. Opět začneme sklenicí s ledem, pak odměřenou dávku Absolut vodky doplníme Double Dutch Bloody Mary soda. Následně chuť drinku doladíme citronem, tabascem, pepřem, solí a worchesterem dle osobních preferencí. Celerová nať jako ozdoba se sice někde u vody může zdát jako detail, ovšem velmi důležitý!

Chcete vědět jak na bylinný drink? Jednoduše použijte nealko Eizbach Alpengrantler, který smícháte s Absolut vodkou. Tento Eizbach je svěží, lehce bylinný, sladkokyselý. Pozor! Je to nebezpečně pitelná kombinace, kde opět hrají hlavní roli pouze dvě hlavní složky, které doplníte ledem a citrusem. Jednoduché a perfektní. Ozdoba vašeho drinku, kterým zaručeně okouzlíte společnost, může být ideálně bylinka nebo jedlý květ. Ty jsou už teď běžně k dostání.

Léto na skvělém rumu

Kdo by neznal Cuba Libre?! Tento slavný drink si můžete připravit i s námi. Cola od brandu Eizbach k tomu úplně svádí a spojení se sedmiletým rumem Havana Club bude ve vaší skleničce doslova perfektní. Ale máme pro vás i hodně atraktivní „vychytávku" – čiré Cuba Libre! Stačí použít místo klasické Coly Eizbach variantu Cryztal Cola Eizbach a k ní bílý rum Havana Club Anejo 3y. Příjemně překvapíte každého, komu tento koktejl namícháte.

Pina Tiki drink – to bude vaše osobní spojení tmavého rumu a limonády Balis Tiki. Právě v ní najdete dokonale vyladěnou kombinaci ananasu, kokosové vody s trochou máty a limetky. Díky tomu máte v jedné lahvičce nejen skvělou a osvěžující limonádu, ale především ideální základ, který si o doplnění s tmavým kvalitním rumem přímo říká! Zkuste opět rum Havana Club, nebo třeba další parádní rum La Hechicera původem z jižní Kolumbie. Jediné, co budete opět potřebovat je rum, limonáda, limetka, led, sklenice a chuť objevit něco nového. A to přece jde!

I jednoduše připravené drinky mohou být chuťově dokonalé. Zkuste to s námi!

Vše potřebné k namíchání drinků najdete na košík.cz.

Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...
Jedna z nejlepších slovenských restaurací s adresou přímo v srdci velehor twistuje tradiční místní suroviny do jídel evropské úrovně. Podnik Franz Josef a jeho degustační menu jsou rozhodně důvodem...
Pod vedením stále výraznějšího šéfkuchaře Jana Knedly se finediningový koncept ve Vysokém Újezdu dostal velmi rychle mezi české gastronomické stálice. V komorním prostředí tu servírují pokrmy, které...
Před sedmi lety opustil dobře placené manažerské místo a odešel k „cirkusu”. Jeho celoživotní koníček, který se motal kolem motorek, aut a veteránů, ho dovedl až k inzerátu na americký karavan...
Jak se špičkový pražský podnik připravil na inspektory prestižního průvodce a co prozradilo zbrusu nové jarní degustační menu?
Deset minut před jedenáctou vchází do malého vegetariánského bistra Falafelo v centru Brna první nedočkavý zákazník. Slavo už má upečený pita chléb, rychle usmaží porci cizrnových kuliček a ještě...
V Česku odstartoval jubilejní 10. ročník celosvětově nejrespektovanější barmanské soutěže World Class. K postupu do finále mají pomoct koktejly na bázi nejprodávanější tequily v Mexiku.
„Když k nám přijíždějí vařit francouzští kuchaři, vždycky jim ve dveřích ztvrdne úsměv. A to jim posílám fotky i videa,” popisuje usměvavá Jitka Sauvage začátek léta v Divokým Bistru v kempu u...
„Na účtu zbylo 185 korun a auto mělo dojezd 25 kilometrů,“ usmívá se Lukáš Vašek, když vzpomíná na otvírací den. Ten se odehrál před několika málo dny, přesně 14. února. Oh Deer Bakery, populární...