Veganské Foie Gras se vyprodalo během 12 hodin po uvedení na španělský trh

Veganské Foie Gras se vyprodalo během 12 hodin po uvedení na španělský trh

Redakce Redakce foto: se svolením Hello Plant Foods

Před koncem loňského roku uvedl výrobce rostlinného masa Hello Plant Foods na trh ve Španělsku "Hyper-Realistic" foie gras, veganskou alternativu foie gras, Hello Fuah. Úspěch byl nečekaně obrovský.

Strategie společnosti pro sváteční sezónu spočívala v distribuci 5 000 kusů v supermarketech a specializovaných veganských obchodech. Již po 12 hodinách však byly všechny kusy prodány, uvedl zakladatel společnosti Hello Plant Foods Javier Fernández pro deník El Mundo. Úspěch 100% rostlinné paštiky předčil očekávání, což společnost přimělo k šestinásobnému zvýšení výroby.

„Plán byl umístit 5 000 kusů do hypermarketů a veganských obchodů Alcampo, ale po skvělém přijetí a množství žádostí o předrezervaci jsme museli uvést na trh přibližně 30 000 kusů,“ uvedl Fernández.

Oddělení výzkumu a vývoje společnosti Hello Plant Foods investovalo více než rok do vývoje vysoce kvalitního výrobku s velmi realistickým vzhledem. Jak vysvětlil Fernández, bylo otestováno 800 receptur a výsledný produkt ochutnalo a zhodnotilo více než 150 lidí.

Společnost Hello Plant Foods očekává, že v příštích měsících dosáhne 500 prodejních míst a opětovně navýší výrobu. Fernandez vysvětlil, že distribuční místa stravovacích služeb (HORECA), hypermarkety a restaurace mají zájem o zařazení jeho vakuově baleného 500g formátu Hello Fuah! do distribuce stravovacích služeb. Madridský startup nabízí své rostlinné foie také ve skleněných nádobách pod značkou Le Parfait o hmotnosti 150g.

„Tak obrovský ohlas jsme nečekali, vše jsme prodali ještě před uvedením na trh. Takový vstup na trh má skutečný dopad a jejich skvělé přijetí ukazuje, že se jedná o skutečnou potřebu obyvatelstva, které si stále více uvědomuje, jak důležité je získat „etická“ foie gras. Čeká nás změna paradigmatu,“ dodal Fernández.

Zdroj: vegconomist.com

Inovátor v oblasti steaků z kultivovaného hovězího masa, společnost Aleph Farms, rozšiřuje svou produktovou řadu o unikátní platformu pro výrobu kolagenu na buněčné bázi. Patentovaný kultivovaný...
Když Jim Anderson a jeho žena Samantha otevřeli v Essexu veganskou restauraci Oak Tree, hrdě se chlubili jejím rostlinným menu. Teď už ne. Slovo na "V" se stalo takovým terčem nadávek, že ho ze...
Kebab po vegansku. Firmy The Vegetarian Butcher a Düzgün Food Group uvedli na trh první špíz na kebab vyrobený čistě na rostlinné bázi. Je určený především pro gastro.
Projev na udílení Oscarů i investice do veganských produktů. Zde je 10 způsobů, jak Leonardo DiCaprio každý den zachraňuje planetu.
Když Veronica Fil poprvé ochutnala sýr z květáku a konopí, který vytvořil její manžel, šéfkuchař Shaun Quade, řekla: „Uvědomuješ si, co jsi udělal? Tohle by mohlo být obrovské.“ Měla pravdu....
Za poslední dobu vzniklo ve světě šest nových veganských restaurací, které zkoumají různé druhy kuchyně a nabízejí zajímavé pokrmy s použitím zeleniny a alternativních bílkovin v dosud nepoužívané...
Konečně i v mainstreamové televizi používají populární kuchaři to slovo na "V". A ne - nejde o vegetariány. Připravili jsme pro vás 10 nejzajímavějších veganských momentů z pořadů o vaření na Food...
Před koncem loňského roku uvedl výrobce rostlinného masa Hello Plant Foods na trh ve Španělsku "Hyper-Realistic" foie gras, veganskou alternativu foie gras, Hello Fuah. Úspěch byl nečekaně obrovský.
Domovský stadion fotbalového týmu Atlético Madrid (Civitas Metropolitano) v zápase proti FC Barcelona nabídl 100% rostlinné menu a tvrdí, že je prvním stadionem v kontinentální Evropě, který nabízí...